Majssoppa med kokosmjölk och chili
12 jul, 2022
AvLine Holt Nielsen
Bjud på en len, krämig majssoppa med kokosmjölk och härlig hetta. Glöm inte att smula tortillachips över vid servering.
Annons
Majssoppa med kokosmjölk
När det är varmt ute kan en soppa vara alldeles lagom till middag!
4 portioner
Annons
Du behöver:
½ rotselleri
1 lök
1 färsk röd chili
1 färsk grön chili
3 cm färsk ingefära
Olivolja till stekning
4 majskolvar
3 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
5 dl grönsaksbuljong
1 lime
Salt och peppar
1 näve färsk koriander
Tortillachips
Gör så här:
- Skala och tärna rotselleri, hacka lök och chili fint (spara lite till garnering) samt skala och riv ingefära. Fräs alltsammans i olja i en stor panna i 4–5 minuter.
- Skär av majsen från kolvarna. Låt majs och pressad vitlök fräsa med i pannan några minuter. Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljong och lägg även de tomma majskolvarna i pannan. Låt puttra under lock i 20 minuter på svag värme.
- Lyft ur och släng majskolvarna. Mixa soppan till en slät konsistens. Smaka av med limejuice, salt och peppar. Häll soppan i skålar, garnera med chili, koriander och lätt krossade tortillachips.
Foto: Betina Hastoft
Annons