Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Toast med grönkålspesto

14 dec, 2022
AvEmma Martiny
Recept på toast med grönkålspesto
En riktigt matig macka är aldrig fel! Vi fyller vår toast med ost, skinka och grönkålspesto!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda påBrand logo
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på

Toast med grönkålspesto

Maxad matig macka att äta till såväl frukost som till lunch eller middag.

Unna dig en riktigt maxad toast med grönkålspesto

4 personer

Annons

Du behöver:

8 brödskivor
16 skivor skinka
175 g riven ost
Smör, till stekning

Grönkålspesto:

100 g skållade mandlar
25 g parmesan
100 g riven grönkål
1/2 citron, saft
1 dl olivolja
Flingsalt

Gör så här:

  1. Rosta mandlarna i torr stekpanna och mixa tillsammans med parmesan, grönkål (riven och den hårda stjälken borttagen), citronsaft och olja. Smaka av med salt. Tillsätt eventuellt mer olja om det behövs.
  2. Bred hälften av bröden med peston. Linda in skinkan runt de andra. Lägg dem ovanpå pestobröden så att skinkan hålls fast där emellan. Hetta upp smör i en stekpanna och stek bröden frasiga och varma på skinksidan, lägg på den rivna osten på toppen av brödet så den smälter av värmen, vänd sedan toasten när skinkan är spröd så osten också får färg. Servera genast.

Foto: Nina Malling

Annons