Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Naanbröd med färs, feta och pinjenötter

18 jan, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på naanbröd med färs, feta och pinjenötter
Columbus Leth
En lyxig snabbpizza svänger du enklast ihop med färdiga naanbröd och toppar med kryddig färs, feta och pinjenötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Naanbröd med färs, feta och pinjenötter

Till den här lyxiga snabbpizzan används färdigköpt naanbröd istället för vanliga pizzabottnar. Servera gärna en tomatsallad till.

Fixa en snabb pizza med naanbröd, färs, feta och pinjenötter
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Tid: 20 minuter + tid i ugnen

Du behöver:

6 naanbröd el flatbröd

Kryddigt lamm:

1 gul lök
½ kruka färsk persilja
400 g valfri färs
1 msk olivolja till stekning
1 msk stött spiskummin
1 tsk kanel
½ tsk chiliflakes
Salt och peppar
1 msk pressad citronsaft

Topping:

1 ½ dl tomatsås (färdigköpt)
200 g riven mozzarellaost
100 g fetaost
30 g pinjenötter

Till servering:

½ kruka färsk persilja
½ ekologisk citron

Gör så här:

  1. Kryddig färs: Finhacka löken och persiljan. Bryn färsen i en gryta med löken ca 5 minuter. Tillsätt kryddor och stek vidare ca 1 minut. Salta och peppra. Ta grytan från värmen och blanda ner persilja och citronsaft i köttblandningen.
  2. Naanbröd med fyllning: Sätt ugnen på 225º, varmluft. Fördela naanbröden på 2 ugnsplåtar, klädda med bakplåtspapper. Bred ett tunt lager med tomatsås på naanbröden. Strö över mozzarella och fördela köttet ovanpå. Smula över fetaost och pinjenötter. Baka naanbröden i ugnen i 8–10 minuter tills de är gyllene och osten har smält.
  3. Servering: Skölj och finhacka persiljan och finriv citronskalet. Toppa naanbröden med persilja och citronskal. Servera direkt.

Foto: Columbus Leth

Annons