Naanbröd med färs, feta och pinjenötter
18 jan, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
En lyxig snabbpizza svänger du enklast ihop med färdiga naanbröd och toppar med kryddig färs, feta och pinjenötter.
Annons
Naanbröd med färs, feta och pinjenötter
Till den här lyxiga snabbpizzan används färdigköpt naanbröd istället för vanliga pizzabottnar. Servera gärna en tomatsallad till.
Annons
4 portioner
Tid: 20 minuter + tid i ugnen
Du behöver:
6 naanbröd el flatbröd
Kryddigt lamm:
1 gul lök
½ kruka färsk persilja
400 g valfri färs
1 msk olivolja till stekning
1 msk stött spiskummin
1 tsk kanel
½ tsk chiliflakes
Salt och peppar
1 msk pressad citronsaft
Topping:
1 ½ dl tomatsås (färdigköpt)
200 g riven mozzarellaost
100 g fetaost
30 g pinjenötter
Till servering:
½ kruka färsk persilja
½ ekologisk citron
Gör så här:
- Kryddig färs: Finhacka löken och persiljan. Bryn färsen i en gryta med löken ca 5 minuter. Tillsätt kryddor och stek vidare ca 1 minut. Salta och peppra. Ta grytan från värmen och blanda ner persilja och citronsaft i köttblandningen.
- Naanbröd med fyllning: Sätt ugnen på 225º, varmluft. Fördela naanbröden på 2 ugnsplåtar, klädda med bakplåtspapper. Bred ett tunt lager med tomatsås på naanbröden. Strö över mozzarella och fördela köttet ovanpå. Smula över fetaost och pinjenötter. Baka naanbröden i ugnen i 8–10 minuter tills de är gyllene och osten har smält.
- Servering: Skölj och finhacka persiljan och finriv citronskalet. Toppa naanbröden med persilja och citronskal. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons