Örtsallad med linser och sommarbär
24 maj, 2024
AvRedaktionen ELLE
Smaksätt salladen med färska örter som körvel, dragon och persilja, tillsätt belugalinser och färska sommarbär. Somrigt och gott!
Annons
Örtsallad med linser och sommarbär
Solmogna bär och färska örter ger salladen en härlig smak av sommar.
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 dl belugalinser
1 näve kryddörter, t ex körvel, dragon och persilja
3 små gurkor
100 g jordgubbar
100 g hallon
1 liten fänkål
200 g grön salladsmix
200 g salladsost el fetaost
Vinägrett:
1 msk dijonsenap
2 tsk honung
3 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
Salt och peppar
Till servering:
Ev lite gott bröd
Gör så här:
- Koka linserna enligt anvisningen på paketet. Låt dem svalna helt.
- Skölj och hacka kryddörterna. Skölj och skär gurkorna i små tärningar. Skölj bären och halvera jordgubbarna. Rensa fänkålen och skär den i mycket tunna skivor.
- Blanda linser, kryddörter, gurka, bär och fänkål med salladsmixen och osten i en salladsskål.
- Vinägrett: Blanda senap med honung och vinäger i en skål. Vispa sedan ner oljan i dressingen, lite åt gången. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen med vinägretten och ev bröd till.
Recept och foto: Sabrina Hørup Jensen
Annons