Ostron med citrus-crème fraiche och caviar
21 nov, 2024
AvCatarina König
Lyx med extra lyx är precis vad dessa ostron är! Catarina König toppar med citrus-crème fraiche, caviar, gräslöksolja och gärna lite smörsteka brödsmulor.
Annons
Ostron med citrus-crème fraiche, caviar och gräslöksolja
För att verkligen plocka den perfekta matchningen med vinet och denna förrätt, smörstek gärna lite brödsmulor att toppa ostronet med.
Annons
4 tilltugg
Tid: 20 minuter
Du behöver:
½ dl crème fraiche, 32%
1 tsk pressad citron
1 nypa salt
8 ostron
Gräslöksolja:
1 dl rapsolja
7–10 blad babyspenat
½ kruka gräslök
Topping:
Störcaviar, löjrom el annan rom
Finskuren gräslök
Gör så här:
- Gräslöksoljan: Går utmärkt att göra oljan dagen innan! Värm rapsoljan till 60º. Mixa olja, babyspenat och gräslök slätt med en mixerstav. Mixa länge så den blir riktigt grön. Sila oljan genom ett tygfilter. Låt kallna och häll upp i en pipflaska.
- Blanda crème fraiche med citronsaft och salt. Den ska bli något rinnig. Smaka av med lite salt. Om crème fraichen inte blir rinnig, tillsätt lite vätska från ostronen, när de har öppnats.
- Öppna ostronen och lossa själva ostronet från skalet. Lägg de öppnade ostronen på ett fat med is.
- Lägg på en tsk crème fraiche på varje ostron, toppa med gräslöksolja, störcaviar och gräslök.
Vintips:
Bourgogne Aligoté Joseph Drouhin
Artikelnummer: 5500
Skåla in gästernas ankomst med ett glas Aligoté! Mineralmättat, krispigt, läskande och aptitretande med citrus, sälta, rök och syror för hela veckan lång.
Recept och foto: Catarina König
Annons