Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Paj med varmrökt lax och gräslök

23 feb, 2024
AvEva Boström
Recept på paj med varmrökt lax och gräslök
Lisa Björner
I den här pajen får du varmrökt lax både på toppen och i innehållet. Gräslöken ger en försmak av ljumna sommarkvällar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemmaBrand logo
Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemma

Paj med varmrökt lax och gräslök

Varmrökt lax både i fyllningen och på toppen – lyx!

God paj med varmrökt lax och gräslök
Läckert med varmrökt lax och gräslök Lisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

125 g smör
3 dl vetemjöl eller ­mandelmjöl
2 msk vatten

Fyllning:

4 salladslökar
1 msk smör
3 ägg
3 dl grädde
1 tsk salt
2 krm peppar
½ dl hackad gräslök
100 g varmrökt lax
2 dl riven ost

Garnering:

50 g varmrökt lax
3 msk hackad gräslök
½ hackad rödlök
½ skivad citron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Arbeta ihop smör, mjöl och vatten till en deg, ­gärna i matberedare. Kavla ut och klä en avlång pajform med degen. Ställ i kylen i 20 minuter.
  2. Skölj, strimla och stek salladslöken lätt i smör. Vispa ihop ägg, grädde, salt, peppar och gräs­lök. Dela laxen i bitar.
  3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Strö riven ost i botten på pajskalet, därefter lök och lax. Häll över äggblandningen, grädda i ca 40 minuter. Dela laxen till garneringen i bitar och toppa pajen med dem, gräslök, rödlök och citron.

Foto: Lisa Björner

Annons