Panerad fisk med fänkålssallad och pepparrot
12 jul, 2022
AvLouisa Lorang
Panerad fisk är klassisk middagsfavorit som här serveras med nya spännande tillbehör – fänkålssallad och pepparrot.
Annons
Panerad fisk med fänkålssallad och pepparrot
Klassiska smaker till vit fisk.
4 portioner
Annons
Du behöver:
500 g fiskfilé, gärna torsk
Salt och nymalen svartpeppar
½ dl vetemjöl, ströbröd eller panko
2 msk olivolja till stekning
2 msk smör till stekning
Fänkålssallad:
1 fänkål
1 schalottenlök
1 knippe rädisor
1 knippe kruspersilja
2 msk äppelcidervinäger
2 msk flytande honung
1 ½ msk färskriven pepparrot
Salt och nymalen svartpeppar
Pepparrotskräm:
2 dl crème fraiche
1 msk färskriven pepparrot
½ citron
Salt och svartpeppar
Garnering:
Persilja
Till servering:
1 lime
Surdegsbröd
Gör så här:
- Börja med fänkålssalladen: Skölj fänkålen och skär i tunna skivor, gärna på mandolin. Skala schalottenlöken och tärna fint. Skölj och skiva rädisorna tunt. Skölj och hacka persiljan, spar gärna lite till garnering.
- Blanda vinäger, honung och pepparrot i en salladsskål. Vänd ner fänkål, lök, rädisor och persilja i dressingen och krydda med salt och peppar.
- Blanda crème fraiche, pepparrot, citronsaft, salt och peppar i en skål.
- Skär fisken i portionsbitar. Krydda med salt och peppar och vänd i mjöl eller ströbröd. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek filéerna gyllene och krispiga, 2–3 minuter på varje sida.
- Fördela en sked pepparrotskräm på varje tallrik. Toppa med fänkålssallad, fisk och strö persilja över. Servera med limeklyfta och gott bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons