Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pankopanerad kycklingschnitzel med sommarsallad

24 maj, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på pankopanerad kycklingschnitzel med sommarsallad
Betina Hastoft
Hur får man till ett frasigt, sprött och krispigt täcke på utsökt saftiga kyckingfiléer? Det är lättare än du tror. Vi visar dig steg för steg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Pankopanerad kycklingschnitzel med sommarsallad

Sprött, salt och gott! Inte heller särskilt svårt, det här löser du i sex enkla steg!

Bjud på frasigt god pankopanerad kycklingschnitzel med sommarsallad
Generated image Betina Hastoft

4 portioner

Annons

Du behöver:

4 kycklingbröstfiléer
1 ½ dl mjölk
1 ägg
1 tsk paprikapulver
¼ tsk rökt paprikapulver
½ tesked lökpulver
Salt och peppar
100 g (ca 2 dl) panko el annat ströbröd
1 msk smör till stekning
1 ½ msk olivolja för stekning

Sommarsallad med bär:

100 g blandad grönsallad
200 g jordgubbar
100 g björnbär
100 g blåbär
125 g sockerärtor
35 g pinjenötter
1 dl vispgrädde
1 msk socker
3 msk pressad citron
Salt och peppar

Steg 1

Steg 1 – banka kycklingbröstfiléerna platta med en köttklubba
Betina Hastoft

Banka kycklingbröstfiléerna platta med en köttklubba så att köttet blir jämntjockt.

Annons

Steg 2

Steg 2 – rör ihop mjölk, ägg, kryddor och vänd runt kycklingfiléerna i marinaden
Betina Hastoft

Rör ihop mjölk, ägg, kryddor, salt och peppar i en skål. Vänd runt kycklingfiléerna i marinaden och se till att de täcks av den. Låt köttet marinera i kylen ca 1 timme.

Steg 3

Steg 3 – vänd kycklingen i panko så den täcks på båda sidorna
Betina Hastoft

Häll ut panko på en platt tallrik. Ta upp kycklingbitarna ur marinaden, en i taget, och låt dem rinna av. Vänd dem i pankon så att de täcks helt på båda sidor. Lägg dem på en tallrik.

Annons

Steg 4

Steg 5 – stek kycklingfiléerna i smör och olja tills den är gyllene och krispig
Betina Hastoft

Hetta upp en stor panna och stek kycklingfiléerna i smör och olja på båda sidor tills de är gyllene, krispiga och genomstekta.

Steg 5

Steg 5 – fixa sommarsalladen med bär
Betina Hastoft

Sommarsallad med bär: Skölj och torka av salladen. Skölj alla bär och skär jordgubbarna i skivor. Skölj sockerärtorna och skär dem på längden. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr panna. Vispa ihop grädde, socker och citronsaft i en skål och låt stå i 5 minuter tills dressingen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.

Annons

Steg 6

Steg 6 – servera den frasiga kycklingen med sallad och dressing
Betina Hastoft

Ringla lite av dressingen över salladen och sockerärtorna och lägg upp på en tallrik. Toppa med bär och pinjenötter. Servera sommarsalladen med panerad kyckling och bröd till.

Foto: Betina Hastoft

Annons