Pankopanerad kycklingschnitzel med sommarsallad
Pankopanerad kycklingschnitzel med sommarsallad
Sprött, salt och gott! Inte heller särskilt svårt, det här löser du i sex enkla steg!
4 portioner
Du behöver:
4 kycklingbröstfiléer
1 ½ dl mjölk
1 ägg
1 tsk paprikapulver
¼ tsk rökt paprikapulver
½ tesked lökpulver
Salt och peppar
100 g (ca 2 dl) panko el annat ströbröd
1 msk smör till stekning
1 ½ msk olivolja för stekning
Sommarsallad med bär:
100 g blandad grönsallad
200 g jordgubbar
100 g björnbär
100 g blåbär
125 g sockerärtor
35 g pinjenötter
1 dl vispgrädde
1 msk socker
3 msk pressad citron
Salt och peppar
Steg 1
Banka kycklingbröstfiléerna platta med en köttklubba så att köttet blir jämntjockt.
Steg 2
Rör ihop mjölk, ägg, kryddor, salt och peppar i en skål. Vänd runt kycklingfiléerna i marinaden och se till att de täcks av den. Låt köttet marinera i kylen ca 1 timme.
Steg 3
Häll ut panko på en platt tallrik. Ta upp kycklingbitarna ur marinaden, en i taget, och låt dem rinna av. Vänd dem i pankon så att de täcks helt på båda sidor. Lägg dem på en tallrik.
Steg 4
Hetta upp en stor panna och stek kycklingfiléerna i smör och olja på båda sidor tills de är gyllene, krispiga och genomstekta.
Steg 5
Sommarsallad med bär: Skölj och torka av salladen. Skölj alla bär och skär jordgubbarna i skivor. Skölj sockerärtorna och skär dem på längden. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr panna. Vispa ihop grädde, socker och citronsaft i en skål och låt stå i 5 minuter tills dressingen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
Steg 6
Ringla lite av dressingen över salladen och sockerärtorna och lägg upp på en tallrik. Toppa med bär och pinjenötter. Servera sommarsalladen med panerad kyckling och bröd till.
Foto: Betina Hastoft