Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pappardelle med ricotta, stekt svamp och pecorino

06 sep, 2022
AvMorten Shou
Recept på pappardelle med ricotta, stekt svamp och pecorino
Efter en lång dag är det en enkel och smakrik middag som behövs – laga denna pappardelle med ricotta, stekt svamp och pecorino. Barnsligt enkel!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårtaBrand logo
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta

Pappardelle med ricotta, stekt svamp och pecorino

Få ingredienser, stora smaker!

Bjud på lättlagad pappardelle med ricotta, stekt svamp och pecorino

4 portioner

Annons

Du behöver:

400 g papardelle (bred bandpasta)
250 g kungsmussling och skogschampinjoner
Havssalt
200 g ricottaost
Olivolja
50 g pecorinoost
Svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Rensa svampen, stek gyllene på hög värme, salta. Häll av vattnet från pastan men spara lite vid sidan av.
  3. Blanda ner ricottan och oljan i pastan. Tillsätt vid behov lite av pastavattnet tills du får en krämig sås. Servera med stekt svamp, riven pecorino och nymalen svartpeppar.

Foto: Stine Christiansen

Annons