Pasta carbonara med skinka och rostad brysselkål
13 dec, 2022
AvAnna Wendt
Maxa pasta carbonaran med rostad brysselkål! Toppa med nyriven parmesan och servera.
Annons
Pasta carbonara med skinka och rostad brysselkål
Tro oss, det här kommer bli din nya favoriträtt!
4 personer
Annons
Du behöver:
400 g spagetti
150 g skinka
Smör, till stekning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 ägg
1 vitlöksklyfta
1/2 dl riven ost
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Ca 200 g rostad brysselkål
Till servering:
Nyriven ost
Svartpeppar från kvarn
Gör så här:
- Koka pastan i ordentligt saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Skär skinkan i tärningar och stek gyllene.
- Vispa samman matlagningsgrädde, ägg, vitlök, ost, salt och nymalen svartpeppar.
- Häll av kokvattnet från pastan, men spara ca 1 dl. Lägg tillbaka spagettin i kastrullen och vänd ner skinka, brysselkål och äggsmeten. Ställ tillbaka kastrullen på medellåg värme på plattan och rör tills det tjocknat och fått en krämig konsistens. Tillsätt eventuellt lite av kokvattnet från pastan om det känns för tjockt.
- Servera pastan med nyriven ost och extra svartpeppar från kvarn.
Foto: Lisa Björner
Annons