Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta med mustig ragu bolognese

27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på pasta med mustig ragu bolognese
columbus leth
En mustig ragu bolognese sitter aldrig fel! Men börja i tid – den här grytan ska koka i minst tre timmar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krispig risvåffla på tre olika sättBrand logo
Krispig risvåffla på tre olika sätt

Pasta med mustig ragu bolognese

Låt grytan koka minst 3 timmar så blir köttet så mört att det faller isär.

Läcker pasta med mustig ragu bolognese
columbus leth
Annons

4 portioner

Du behöver:

500 g tagliatelle

Ragu:

500 g högrev
4 msk olivolja för stekning
Salt och peppar
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 stjälkar selleri
1 dl vitt vin
1 burk krossade tomater
2 dl oxfond
2 lagerblad
4 stjälkar färsk timjan
3 msk olivolja

Till servering:

50 g parmesan
Färsk timjan

Gör så här:

  1. Ragu: Bryn köttet i olja i en stor gryta eller panna med höga kanter i 7–8 minuter, tills det fått fin färg och stekyta. Salta, peppra och ta bort köttet från pannan.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skölj morötterna och sellerin och skär dem i små tärningar. Stek allt i pannan i 4-6 minuter, utan att det tar färg. Häll i vitt vin och låt koka upp. Tillsätt köttet, krossade tomater och fond. Krydda med lagerblad, timjan, salt och peppar.
  3. Lägg på ett lock och låt grytan puttra ca 3 timmar tills köttet är helt mört. Tillsätt lite vatten om vätskan håller på att koka bort. Dra isär köttet med 2 gafflar och låt grytan sjuda utan lock i ytterligare 10–15 minuter. Salta, peppra och tillsätt olja. Ta bort lagerbladen.
  4. Pasta: Koka pastan al dente. Häll av, men spara lite av kokvattnet. Vänd ihop pastan med ragun och tillsätt lite pastavatten till önskad konsistens. Låt allt bli varmt i pannan. Krydda med salt och peppar, ringla eventuellt över lite olja.
  5. Servering: Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Strö över nyriven parmesan och plockad timjan och servera genast.

Foto: Columbus Leth

Annons