Pasta med paprikapesto, grönsaker och oliver
05 jan, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Grön pasta med paprikapesto, zucchini, oliver, kapris och givetvis det viktigaste av allt: riven parmesan!
Annons
Pasta med paprikapesto, grönsaker och oliver
Vegetariskt med härliga smaker från grönsaker och oliver, kapris och parmesan.
4 portioner
Annons
Du behöver:
400 g pappardelle eller annan god pasta
Salt
Paprikapesto:
1 paprika
2 vitlöksklyftor
½ näve bladpersilja
1 msk olivolja till stekning
1 msk koncentrerad tomatpuré
3 msk solrosfrön
3 msk parmesan
½ citron
½ dl olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Grönsaker:
1 zucchini
2 paprikor
8 stora kaprisbär
1 msk olivolja till stekning
Äppelcidervinäger
Salt och nymalen svartpeppar
100 g kalamataoliver
Till servering:
100 g parmesan
Gör så här:
- Paprikapesto: Skölj och tärna paprikan. Skala vitlöken och hacka grovt. Skölj och hacka persiljan. Stek paprika och vitlök i en gryta i olja i 3–4 minuter, tills allt är mjukt.
- Tillsätt tomatpuré och solrosfrön och stek i ytterligare en minut. Mixa paprikaröran med persilja, riven parmesan, citronsaft, olja, salt och peppar med blender eller mixerstav. Mixa till slät konsistens.
- Grönsaker: Skölj zucchini och paprikor och skär i grova bitar. Skär kaprisen i stora bitar. Stek paprika och zucchini i olja i en stekpanna i 3–4 minuter, tills allt är mjukt. Smaka av med vinäger, kapris, salt och peppar.
- Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Vänd ihop pastan med paprikapeston, stekta grönsaker, kapris och oliver.
- Servera i djupa tallrikar, toppa med lite persilja och rejält med färskriven parmesan.
Foto: Columbus Leth, Lisa Björner
Annons