Pastasallad med kyckling och grönkål
04 dec, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Matig pastasallad med kyckling, grönkål och krutonger som serveras med en god örtdressing.
Annons
Pastasallad med kyckling och grönkål
Den här salladen påminner om en klassisk caesarsallad, men är extra fyllig och mättande tack vare pastan.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
300 g pastaskruvar
400 g kycklingbröstfilé
Salt och peppar
2 msk olivolja
1 romansallad
50 g färsk grönkål
Örtdressing:
2 dl crème fraîche, 18 %
2 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
3 msk hackade örter
1 tsk citronsaft
Salt och peppar
Till servering:
50 g brödkrutonger
50 g parmesan
Gör så här:
- Koka pastan och låt den rinna av.
- Banka ut kycklingfiléerna lätt, salta, peppra och stek dem i olja ca 5 minuter på var sida tills de är genomstekta. Ta bort pannan från värmen och strimla kycklingen.
- Skölj och torka romansalladen, skär den i grova bitar. Skölj och torka grönkålen, finhacka den. Blanda sallad och grönkål i en skål.
- Örtdressing: Blanda crème fraîche, majonnäs, senap och finhackade örter. Smaka av med citronsaft, salt och nymalen peppar.
- Servering: Blanda pastan, kycklingen, salladen och grönkålen med lite av dressingen. Toppa salladen med brödkrutonger och hyvlad parmesan. Servera direkt med resten av dressingen vid sidan av.
Foto: Columbus Leth
Annons