Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Pastasallad med kyckling och grönkål

04 dec, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på pastasallad med kyckling och grönkål
columbus leth
Matig pastasallad med kyckling, grönkål och krutonger som serveras med en god örtdressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Pastasallad med kyckling och grönkål

Den här salladen påminner om en klassisk caesarsallad, men är extra fyllig och mättande tack vare pastan.

Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

300 g pastaskruvar
400 g kycklingbröstfilé
Salt och peppar
2 msk olivolja
1 romansallad
50 g färsk grönkål

Örtdressing:

2 dl crème fraîche, 18 %
2 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
3 msk hackade örter
1 tsk citronsaft
Salt och peppar

Till servering:

50 g brödkrutonger
50 g parmesan

Gör så här:

  1. Koka pastan och låt den rinna av.
  2. Banka ut kycklingfiléerna lätt, salta, peppra och stek dem i olja ca 5 minuter på var sida tills de är genomstekta. Ta bort pannan från värmen och strimla kycklingen.
  3. Skölj och torka romansalladen, skär den i grova bitar. Skölj och torka grönkålen, finhacka den. Blanda sallad och grönkål i en skål.
  4. Örtdressing: Blanda crème fraîche, majonnäs, senap och finhackade örter. Smaka av med citronsaft, salt och nymalen peppar.
  5. Servering: Blanda pastan, kycklingen, salladen och grönkålen med lite av dressingen. Toppa salladen med brödkrutonger och hyvlad parmesan. Servera direkt med resten av dressingen vid sidan av.

Foto: Columbus Leth

Annons