Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pizza med krämigt ägg, sparris och skinka

12 apr, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på pizza med krämig ägg, sparris och skinka
Stine Christiansen
En pizza är ju en pizza oavsett vad den toppas med men känns det inte lite lyxigare när den kommer med krämigt ägg, sparris och skinka? Det tycker vi!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Pizza med krämigt ägg, sparris och skinka

Ägg, ärter och sparris är inte den vanligaste pizzatoppingen – men så gott och fräscht.

Recept på pizza med krämig ägg, sparris och skinka
Stine Christiansen
Annons

4 portioner

Du behöver:

Pizzadeg:

20 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
400 g pizzamjöl eller vanligt vetemjöl

Fyllning:

4 msk grön pesto
250 g mozzarella
4 ägg
150 g gröna ärter
16 gröna sparrisar
2 tsk herbes de Provence
Salt och peppar

Till servering:

8 skivor parmaskinka
Färsk basilika

Gör så här:

  1. Smula jästen och rör ut den i vattnet tillsammans med olja och salt. Tillsätt mjöl och arbeta väl till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 1 timme till dubbel storlek.
  2. Sätt ugnen på 250° varmluft med två tomma plåtar i. Dela pizzadegen i 4 bitar och kavla ut till runda pizza­bottnar. Lägg dem på bakplåtspapper. Bred ett tunt lager pesto på bottnarna. Fördela ut mozzarellan i bitar. Dra över bakplåtspappren med pizzorna på de varma plåtarna och grädda i ugnen ca 6 minuter.
  3. Ta ut pizzorna ur ugnen. Knäck ett ägg på varje pizza. Fördela ärter och sparris (utan den nedre träiga änden) på de halvbakade pizzorna. Krydda med herbes de Provence, salt och peppar. Grädda pizzorna i ytterligare ca 6 minuter, tills äggen stelnat och toppa sedan med parmaskinka och färsk basilika.

Foto: Stine Christiansen

Annons