Krämig potatissallad med rädisor och äpple
26 maj, 2023
AvRedaktionen ELLE
Nypotatis, äpple, sockerärtor och rädisor möts här i en krämig sallad – som gjord för att serveras till grillmiddagen.
Annons
Krämig potatissallad med rädisor och äpple
Krämigt god, en klassiker på sommarens buffébord.
6 portioner
Annons
Du behöver:
1 1/2 kilo nypotatis
2 salladslökar
1 saltgurka
1 krispigt äpple
5 dl gräddfil eller havre fraiche
1 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
3 msk kapris
Salt och svartpeppar
Toppning:
1 knippe solrosskott
150 g sockerärtor
1 knippe rädisor
Gör så här:
- Skölj och skrubba potatisen, koka den i mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet. Lägg en ren diskhandduk mellan locket och grytan och låt potatisen ånga av sig ett tag. Låt potatisen svalna.
- Hacka salladslöken fint, skär applet och saltgurkan i små tärningar och strimla sockerärtorna. Blanda alla ingredienser förutom potatisen, smaka av med salt och peppar.
- Skär potatisen på mitten och vänd försiktigt ner i såsen så de inte går sönder.
- Servera potatissalladen på ett stort fat. Skär lövtunna skivor av rädisorna och dela sockerärtorna på mitten och lägg över potatissalladen. Toppa med solrosskott, citronsaft och lite mer peppar.
Recept och foto: Malin Persson
Annons