Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Primörsallad med vit sparris och bearnaisedressing

28 apr, 2025
Recept på primörsallad med vit sparris och bearnaisedressing
Rikke Westesen
Kombinera årets mesta och bästa primör vit sparris med andra godingar som rädisor och nässlor. Toppa kalaset med en ljuvlig bearnaisedressing!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Primörsallad med vit sparris och bearnaisedressing

Bearnaisebasen, som dressingen görs av, håller länge i kylskåpet.

Primörsallad med vit sparris och bearnaisedressing
Fotograf RIkke WestesenRikke Westesen
Annons

4 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

Bearnaisedressing:

1 schalottenlök
2 nävar färsk dragon
1 dl vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
200 g (2 dl) crème fraiche
1 tsk dijonsenap
Salt och svartpeppar

Till servering:

5 rädisor
¼ gurka
1 näve isbitar
500 g vit sparris
2 msk smör
2 nävar nässlor

Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Gör så här:

  1. Bearnaisedressing: Skiva löken tunt och plocka dragonen. Koka upp lök, dragonstjälkar, vin och vinäger i en kastrull. Låt det sjuda och reducera till hälften. Låt svalna helt och sila. Ta upp dragonstjälkarna och hacka dem fint.
  2. Blanda crème fraichen med 2–3 tsk av bearnaisebasen och smaka av med senap, salt och peppar. Blanda i finhackad dragon och smaka av.
  3. Servering: Skär rädisor och gurka i tunna skivor och lägg båda i iskallt vatten. Skala sparrisarna och skär bort de träiga nedersta ändarna. Koka sparrisarna i 1–2 dl vatten i en djup panna med en klick smör och salt i ½–2 minuter, beroende på sparrisens tjocklek. Låt rinna av.
  4. Häll upp bearnaisedressing på ett serveringsfat. Toppa med varma sparrisar, avrunna rädisor och gurkor samt nässlor. Strö till sist över lite extra dragon, salt och peppar.

Foto: Rikke Westesen

Annons