Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rågbröd i långpanna

08 okt, 2024
AvLinn Grubbström
Recept på rågbröd i långpanna
Peter Kam
Vårt goda rågbröd bakas enkelt i långpanna. Ett godare bröd får du leta efter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Rågbröd i långpanna

Fylligt och rustikt bröd som bakas enkelt i långpanna.

Rustikt rågbröd som enkelt bakas i långpanna
Peter Kam
Annons

20 bitar

Tid: 20 minuter + jäs- och ugnstid

Du behöver:

50 g jäst
6 dl vatten
1 dl ljus sirap
1 msk salt
1 dl pumpafrön
300 g (5½ dl) rågmjöl
600 g (10 dl) vetemjöl
30 g (¾ dl) havregryn

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en skål och rör ner den i fingervarmt vatten (37°). Tillsätt sirap och salt. Tillsätt pumpafrön, allt rågmjöl och nästan allt vetemjöl.
  2. Knåda degen väl i en matberedare så att den blir smidig. Tillsätt det sista mjölet om degen är för kladdig. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°. Knåda degen på köksbänken och lägg den i en ugnsform med bakplåtspapper. Tryck ut degen något så att den täcker så mycket av bakformen som möjligt och kommer ut i kanterna. Låt degen jäsa under bakduk i 20 minuter.
  4. Pensla degen med vatten och strö över havregryn. Grädda brödet i ugnen i cirka 20 minuter.

Foto: Peter Kam

Annons