Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Sommarmat Vintips till middagen

8 restauranger i Stockholm väl värda ett besök i höst

03 sep, 2024
AvNami Kawakita
8 restauranger i Stockholm väl värda ett besök i höst
För den som känner att höstmörkret sakta börjar smyga sig på rekommenderar vi ett uppiggande restaurangbesök – unna dig en långlunch på NK, fira hummerpremiär med oslagbar utsikt eller njut av kanske Stockholms godaste tiramisu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
I mitt kök #1 - Jimmy GouBrand logo
I mitt kök #1 - Jimmy Gou

1. Bobergs Matsal

På Bobergs Matsal kan du unna dig en lyxlunch

Under ledning av inga mindre än Tommy Myllymäki och Pi Le slår Bobergs Matsal på våning 4 i NK-huset upp dörrarna igen. Även om det är affärsluncher, som gärna får ta sin tid, som är i fokus så vill stjärnkrögarna att besöket ska betyda mer än så. Med en intim och sofistikerad atmosfär andas den anrika restaurangen tidlöshet och förmedlar känslan av en svunnen tid. Matkonceptet är fine dining med en modern tolkning av traditionell fransk-nordisk matlagning och på menyn hittar du finstämda rätter som quenelle, hiramasa och vaktel. Boka in en lunchupplevelse som är väl värd att njuta av.

Annons

– Bobergs ska vara en gastronomisk upplevelse för våra gäster. Vi vill förändra lite av normen och erbjuda utomordentlig mat och dryck mitt i stadens puls, redan till lunch, säger Tommy Myllymäki.

2. Akvileja

Njut av en rustik sallad på Akvileja

För dig som har vägarna förbi NK och inte har tid för en långlunch på Bobergs Matsal så hittar du salladsbaren Akvileja, även den på plan 4 och även den drivs av Pi Le och Tommy Myllymäki. Hos Akvileja ligger fokus på rustika sallader inspirerade av krögarnas resor runt om i världen och ändras efter årstiderna. Årets konditor 2023 Linda Dahl står för fikat, som även det kommer variera efter säsong, med en ambition att erbjuda en upplevelse som kombinerar energi och ro. Här är det endast drop-in som gäller, så smit in på en god lunch och en minst lika god fika!

Annons

3. Gondolen

Fira att hummerfisket inleds på Gondolen 24-26 september

Gondolen med sin magnifika utsikt är alltid en god idé – men kanske lite extra god just 24-26 september. I och med att det årliga hummerfisket inleds i Sverige den 23 september bjuder Gondolen in till hummer-bonanza! Under dessa tre kvällar kommer restaurangen erbjuda utvalda viner och rätter som tartlette med kokt hummer, stekt brioche med grillad hummer och klassiska Surf and Turf. Bar Zeppelin kommer förvandlas till en ostronbar och hemliga gäster har bjudits in till dessa temakvällar, som äger rum dagarna före VM i ostronöppning.

Annons

Boka bord för hummerfiskepremiären på gondolen.se eller droppa förbi på en spontan AW med extra guldkant på Bar Zeppelin.

4. Popina Vitti

Popina Vitti är Stureplansgruppens senaste tillskott på restauranghimlen

Popina Vitti är Stureplansgruppens senaste tillskott på restauranghimlen. Räkna med en god pasta, en välgjord pizza (den med taleggio och potatis rekommenderas varmt!) för en helt rimlig peng. Du får te x en försvinnande god cacio e pepe för endast 115 kr! Här erbjuds en geniun aperitif, okomplicerad italiensk mat och en stor bar för höstens alla spontana kvällar. Lokalen är mysigt inredd och uppmuntrar till en lång middag med mycket plock på bordet. Kika förbi efter jobbet eller boka ett bord. Gott utan att vara komplicerat! Men vad du än gör – missa för guds skull inte deras tiramisu!

Annons

6. Rummel

I Hagastaden ligger Rummel i en vacker träpaviljong
ROBIN_MODERATO

I hjärtat av Hagastaden öppnade Rummel i mars förra året. Restaurangen ligger i en otroligt vacker träpaviljong och introducerar nu ett nytt mat- och dryckeskoncept. Du får en modern meny med fokus på små rätter med stora smaker och nu erbjuds gästerna både lunch och brunch. Bruncherna kommer att ha ett klassiskt upplägg men med en twist – ambitionen är att skapa en festligare brunch-upplevelse med både musik och en välkomnande atmosfär där även drycken har en central plats.

Annons

I den stimmiga baren finns gott om plats för spontana besök – ta en eftermiddagsöl, ett glas vin, en cocktail eller ät en rätt från dagens varierade barmeny. Rummel bjuder in till en livfull och härlig atmosfär, med mat och musik i fokus. Boka ditt bord redan nu!

6. LOKAL

LOKAL i Sundbyberg
Lee Kearney Photography AB

Strax utanför stan har innehavaren av fyra OS-guld i matlagning öppnat upp en ny kulinarisk mötesplats i Sundbyberg. Krister Dahls senaste tillskot är restaurang LOKAL Koppartråden, där nordisk estetik kombineras med lokal hållbarhetsambition med förhoppningen att locka gäster från hela Stockholm. Här kan du unna dig en god lunch, smita in med kollegorna på en aw eller avnjuta en lång middag. LOKAL är en bar, en bistro och ett vardagsrum med en hemtrevlig och inbjudande atmosfär där alla är välkomna!

Annons

7. Teatergrillen

3-5 oktober är det Wretmandagarna på Teatergrillen
BEATA HOLMGREN

Wretmandagarna har varit en tradition på Teatergrillen, där man under många år har hyllat Tore Wretmans kulinariska arv, tidigare främst genom insatser av restaurangens egna köksmästare och restaurangchefer. Förra året återupplivades traditionen genom att bjuda in kocken Albin Edberg, som gjorde sin egen tolkning av Wretmans arv – ett både uppskattat och framgångsrikt koncept. I år fortsätter succén med Daniel Crespi, sommelier, krögare och en av Sveriges mest erfarna inom restaurangscenen. Han har under många år varit en del av Leijontornet och dess olika koncept. Nu är det hans tur att ta med sin passion och erfarenhet till Teatergrillen, där han under tre dagar får fria händer att tolka Tore Wretmans kulinariska arv. Wretmandagarna pågår 3-5 oktober och du bokar ditt bord här.

Annons

8. Riche

Värmande punschbruncher på Riche

Lagom till att hösten kryper närmare och de kyliga dagarna blir fler, bjuder Riche in till värme med punschbruncher i Lilla Baren första lördagen i månaden, med start den 5 oktober. Under bruncherna välkomnar Lilla Baren en rad aktörer och konstnärer med fokus på poesi, där målet är att ”Punschbrunchen” blir en plats som skapar möten. Först ut att gästa Lilla Barens inglasade varandra är poeterna Elis Monteverde Burrau och Nadia Maghder som bjuder på poesiläsning medan gästerna njuter av både varma och kalla arrakdrinkar, klassiska brunchrätter och annan punschvänlig mat. Drop-in är välkommet och det går även att boka bord på riche.se.

Annons