Röd currysoppa med nudlar och räkor
17 jan, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Låt röd curry sätta smak på soppan och gör den extra matig med nudlar, räkor och grönsaker. Toppa gärna med färskpressad lime och koriander.
Annons
Röd currysoppa med koriander och räkor
De spröda grönsakerna kan varieras med t ex paprika, broccoli, rödlök och gröna bönor.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
25 g färsk ingefära
4 salladslökar
1 knippe färsk koriander
2 msk olivolja att steka i
2 msk röd currypasta
4 dl fiskbuljong
1 burk kokosmjölk
150 g babymajs
150 g sockerärtor
100 g skalade edamamebönor
300 g frysta räkor
1 msk pressad limesaft
Salt och peppar
Till servering:
200 g nudlar (t ex ramennudlar)
1 lime
Gör så här:
- Skala och finhacka ingefäran. Ansa och finhacka salladslöken. Plocka av korianderbladen och spara stjälkarna. Grovhacka bladen och finhacka stjälkarna var för sig.
- Stek ingefära, salladslök och korianderstjälkar i olja i en stor gryta eller kastrull ca 1 minut. Tillsätt currypasta och stek vidare i 1 minut. Tillsätt buljong och kokosmjölk och låt soppan koka upp. Sänk till medelvärme och låt soppan sjuda i 5 minuter.
- Skölj babymajs och sockerärtor och skär dem i mindre bitar. Häll ner i soppan tillsammans med edamamebönona. Låt soppan koka i ytterligare 2–3 minuter. Tillsätt räkor och koka i ca 5 minuter tills de har tinat och blivit rosa.
- Vänd ner det mesta av korianderbladen i soppan och smaka av med limesaft, salt och peppar.
- Servering: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Låt dem rinna av. Fördela nudlarna i 4 serveringsskålar, häll soppa över och garnera med korianderblad och en limeklyfta. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons