Wokade nudlar med kyckling i ostronsås
25 aug, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Woka nudlarna i ostronsås tillsammans med kyckling och grönsakerna du gillar – toppa med cashewnötter och njut!
Annons
Wokade nudlar med kyckling i ostronsås
Klassisk kycklingwok med massa smak och härligt grönt!
4 portioner
Annons
Du behöver:
500 g kycklingbröstfilé
2 lökar
2 paprika
½ broccolihuvud
2 msk olivolja, till stekning
1 dl ostronsås
2 dl färdig grönsaksbuljong
1 tsk strösocker
½ lime
Salt och svartpeppar
Till servering:
250 g nudlar
50 g cashewnötter
Gör så här:
- Skär kycklingen i tunna strimlor. Skala och skär lök i tunna strimlor. Rensa paprikan och skär i strimlor. Skölj broccolin och skär i små buketter.
- Hetta upp en wokpanna med olja och stek kycklingstrimlorna på hög värme i 3–4 minuter tills de är gyllene. Tillsätt lök, paprika och broccoli, och låt grönsakerna fräsa i ca 3 minuter. Tillsätt ostronsås, buljong och socker och låt såsen koka upp.
- Låt det puttra i 2 minuter, och smaka sedan av med 1 msk färskpressad limsaft, salt och peppar.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och låt rinna av. Hacka cashewnötterna grovt. Vänd ihop kyckling- och grönsakswoken med nudlar och toppa med cashewnötter.
Foto: Peter Kam
Annons