Rostad pumpasoppa med kokosmjölk
06 sep, 2022
AvDiana Dontsova
Värm dig med en rostad pumpasoppa som blir extra krämig då den görs med kokosmjölk. Krydda efter smak – med ingefära, rosmarin eller lite färsk lime!
Annons
Rostad pumpasoppa med kokosmjölk
För lite extra smak eller variation kan du krydda med ingefära eller rosmarin eller pressa i lite lime.
6 portioner
Annons
Du behöver:
450 g butternutpumpa
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 gul lök
2 msk rapsolja
6 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 tsk sambal oelek
Salt och svartpeppar
Till servering:
4 msk grädde
Rostade pumpakärnor
Färsk dragon
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Skala pumpan och skär i mindre bitar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt tillsammans med en oskalad vitlöksklyfta. Ringla olivolja över. Ställ in i den varma ugnen och rosta i ca 25 minuter eller tills pumpan är mjuk och har mörka kanter.
- Skala och hacka löken. Hetta upp rapsoljan i en gryta och fräs löken. Tillsätt rostad pumpa och skalad rostad vitlöksklyfta. Fräs under omrörning ett par minuter.Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar. Låt koka upp och sedan småputtra i ca 5 minuter. Rör om och mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt kokosmjölk och sambal oelek. Låt koka upp igen, smaka av med salt och peppar.
- Fördela soppan i 6 portionsskålar och ringla grädde över. Toppa med rostade pumpakärnor, färsk dragon och svartpeppar.
Recept och foto: Diana Dontsova
Annons