Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rostad pumpasoppa med kokosmjölk

06 sep, 2022
AvDiana Dontsova
Recept på rostad pumpasoppa med kokosmjölk
Värm dig med en rostad pumpasoppa som blir extra krämig då den görs med kokosmjölk. Krydda efter smak – med ingefära, rosmarin eller lite färsk lime!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kryddig bål med pumpa och alkoholfritt bubbelBrand logo
Kryddig bål med pumpa och alkoholfritt bubbel

Rostad pumpasoppa med kokosmjölk

För lite extra smak eller variation kan du krydda med ingefära eller rosmarin eller pressa i lite lime.

Värm dig med en rostad pumpasoppa med kokosmjölk

6 portioner

Annons

Du behöver:

450 g butternutpumpa
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 gul lök
2 msk rapsolja
6 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 tsk sambal oelek
Salt och svartpeppar

Till servering:

4 msk grädde
Rostade pumpakärnor
Färsk dragon

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Skala pumpan och skär i mindre bitar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt tillsammans med en oskalad vitlöksklyfta. Ringla olivolja över. Ställ in i den varma ugnen och rosta i ca 25 minuter eller tills pumpan är mjuk och har mörka kanter.
  2. Skala och hacka löken. Hetta upp rapsoljan i en gryta och fräs löken. Tillsätt rostad pumpa och skalad rostad vitlöksklyfta. Fräs under omrörning ett par minuter.Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar. Låt koka upp och sedan småputtra i ca 5 minuter. Rör om och mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt kokosmjölk och sambal oelek. Låt koka upp igen, smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela soppan i 6 portionsskålar och ringla grädde över. Toppa med rostade pumpakärnor, färsk dragon och svartpeppar.

Recept och foto: Diana Dontsova

Annons