Så lagar du en perfekt smashed burger
12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
Grejen med smashed burger är att man pressar ner löst sammansatta färsbollar med ett ordentligt tryck på en het stekyta och där med maxar både yta och smak.
Annons
Smashed burger
Den härliga ytan man får på en smashed burger är beroendeframkallande! Servera med smarrig dressing och pinfärskt bröd.
Annons
2 portionen
Du behöver:
1 rödlök
400 g nötfärs
1 msk olivolja, för stekning
150 g riven cheddar
¼ isbergssallad
2 tomater
2 hamburgerbröd, gärna brioche
Dressing:
1 msk finhackad gul lök
100 g majonnäs
5 droppar tabascosås
1 msk senap, gärna sötstark
1 tsk worcestershiresås
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
Saltgurka
Senap
Ketchup
Gör så här:
- Skala lök och hacka den fint. Rör ihop det med majonnäs, tabasco, senap och worcestershiresås i en skål, och smaka av med salt och peppar.
- Skala löken och skär den i tunna skivor. Lägg dem i kallt vatten till servering (det tar udden av den skarpa smaken).
- Forma köttet till 2 runda bollar. Stek dem i olja på en superhet panna och tryck till dem hårt med hamburgerpress eller stekspade. Stek dem i 7–8 minuter på ena sidan och krydda med salt och peppar. Vänd på biffarna, toppa dem med riven ost och stek färdig dem i 7–8 minuter på andra sidan. Plocka, skölj och slunga salladen. Skölj tomaterna och skär i skivor. Värm bullarna på en brödrost eller i ugnen.
- Dela hamburgerbröden och bred på dressing på snittytorna. Fyll dem med sallad, hamburgare, tomat och avrunna lökskivor. Servera genast med smörgåsgurka i skivor, senap och eventuellt ketchup.
Foto: Columbus Leth
Annons