Smördegsvåfflor med räkor och rom
25 jan, 2025
AvEva Boström
Visste du att du kan grädda färdig smördeg i våffeljärnet? Toppa med en läcker röra, rom och räkor. Hur gott låter inte det?
Annons
Smördegsvåfflor med räkor och rom
Grädda färdig smördeg och toppa med läcker röra, romkorn och nyskalade räkor.
15 bitar
Annons
Tid: 20 minuter
Du behöver:
1 smördegsrulle, 250 g
Topping:
4 hårdkokta, grovhackade ägg
3 msk finhackad gräslök
½ dl majonnäs
1 dl crème fraiche
75 g stenbitsrom
1 krm salt
½ krm peppar
Garnering:
250 g räkor med skal
Hackad gräslök
Gör så här:
- Skala räkorna. Skär ut smördegen så att den passar i våffeljärnet.
- Skala äggen, skär dem i grova bitar. Blanda med gräslök, majonnäs, crème fraiche, rom och kryddor. Spara lite rom till garneringen.
- Grädda smördegen i ett hett våffeljärn ca 2 minuter till fin färg.
- Dela våfflorna i hjärtan och lägg en klick röra på varje. Fördela över räkorna, toppa med lite rom, strö över gräslök. Servera genast.
Foto: Lisa Björner
Annons