Snöbollar á la Bounty
24 nov, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Dessa snöbollar á la Bounty är en garanterad hit – vem tackar nej till kokos och vit choklad?
Annons
Snöbollar á la Bounty
Kokos och vit choklad i en himmelsk kombination.
Annons
30 stycken
Du behöver:
250 g (ca 7 dl) riven kokos
2 msk vaniljsocker
1 burk kondenserad mjölk
¼ dl Malibu-rom eller vit rom
250 g vit choklad
Garnering:
100 g riven kokos
Gör så här:
- Blanda kokos, vaniljsocker och kondenserad mjölk i en skål. Smaka av med rom och täck skålen med plastfolie. Låt den vila i kylen över natten.
- Blanda den kalla kokosmassan ordentligt och forma till 30 små bollar. Lägg dem på en skärbräda och låt dem vila i kylen i 1–2 timmar.
- Hacka chokladen och smält 2/3 av chokladen i en skål över vattenbad tills temperaturen är ca 40° (använd en sockertermometer).
- Blanda hälften av den smälta chokladen med den hackade chokladen tills temperaturen når 26–27°. Tillsätt resten av den smälta chokladen under omrörning tills temperaturen når 29–30°.
- Doppa bollarna i den tempererade chokladen och rulla dem genast i kokos.
- Tips: Otålig? Låt snöbollarna ligga i frysen i 30 min i stället för 1–2 timmar i kylen.
Foto: Columbus Leth
Annons