Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Snöbollar á la Bounty

24 nov, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på snöbollar á la Bounty
Columbus Leth
Dessa snöbollar á la Bounty är en garanterad hit – vem tackar nej till kokos och vit choklad?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du alkoholfri Virgin Pina ColadaBrand logo
Så gör du alkoholfri Virgin Pina Colada

Snöbollar á la Bounty

Kokos och vit choklad i en himmelsk kombination.

Annons

30 stycken

Du behöver:

250 g (ca 7 dl) riven kokos
2 msk vaniljsocker
1 burk kondenserad mjölk
¼ dl Malibu-rom eller vit rom
250 g vit choklad

Garnering:

100 g riven kokos

Gör så här:

  1. Blanda kokos, vaniljsocker och kondenserad mjölk i en skål. Smaka av med rom och täck skålen med plastfolie. Låt den vila i kylen över natten.
  2. Blanda den kalla kokosmassan ordentligt och forma till 30 små bollar. Lägg dem på en skärbräda och låt dem vila i kylen i 1–2 timmar.
  3. Hacka chokladen och smält 2/3 av chokladen i en skål över vattenbad tills temperaturen är ca 40° (använd en sockertermometer).
  4. Blanda hälften av den smälta chokladen med den hackade chokladen tills temperaturen når 26–27°. Tillsätt resten av den smälta chokladen under omrörning tills temperaturen når 29–30°.
  5. Doppa bollarna i den tempererade chokladen och rulla dem genast i kokos.
  6. Tips: Otålig? Låt snöbollarna ligga i frysen i 30 min i stället för 1–2 timmar i kylen.

Foto: Columbus Leth

Annons