Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spenatsnurror med ricotta och parmesan

24 feb, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på spenatsnurror med ricotta och parmesan
Dessa spenatsnurror fyllda med ricotta och parmesan gör sig lika bra i picknickkorgen som på buffébordet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta

Spenatsnurror med ricotta och parmesan

Med ost och grönt blir snurrorna andra bullar.

Så gör du spenatsnurror med ricotta och parmesan

16 stycken

Annons

Du behöver:

2 dl mjölk, 3%
25 g jäst
1 tsk socker
2 ägg
2 msk olivolja
500 g (ca 8 ¼ dl) vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg, till pensling

Ricottafyllning:

250 g ricotta
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
Salt och peppar
60 g färsk spenat
25 g parmesan

Gör så här:

  1. Ljumma mjölken i en kastrull. Rör ner jäst och socker. Tillsätt ägg och olja och rör ihop. Tillsätt mjöl och salt och knåda grundligt, gärna i hushållsmaskin, tills degen är blank och smidig. Täck bunken med en ren, fuktad kökshandduk och låt stå jäsa i rumstemperatur i ca 1 timme, till dubbel storlek.
  2. Ricottafyllning: Rör ihop ricotta och ägg i en skål. Skala och pressa vitlök och rör ner i ricottan ihop med oregano, salt och peppar. Skölj spenaten och låt rinna av. Hacka fint och rör ner ricottan. Riv parmesanen fint.
  3. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en stor rektangel. Bre på ricottafyllningen i ett jämnt lager och strö parmesan över. Rulla ihop på längden. Skär rullen i 16 tjocka skivor och fördela bullarna i bullformar på 1–2 plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk och lät jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 180°. Pensla bullarna med vispat ägg och grädda i 18–20 minuter tills gyllene. Låt svalna på galler.

Foto: Columbus Leth

Annons