Spenatsnurror med ricotta och parmesan
24 feb, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Dessa spenatsnurror fyllda med ricotta och parmesan gör sig lika bra i picknickkorgen som på buffébordet!
Annons
Spenatsnurror med ricotta och parmesan
Med ost och grönt blir snurrorna andra bullar.
16 stycken
Annons
Du behöver:
2 dl mjölk, 3%
25 g jäst
1 tsk socker
2 ägg
2 msk olivolja
500 g (ca 8 ¼ dl) vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg, till pensling
Ricottafyllning:
250 g ricotta
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
Salt och peppar
60 g färsk spenat
25 g parmesan
Gör så här:
- Ljumma mjölken i en kastrull. Rör ner jäst och socker. Tillsätt ägg och olja och rör ihop. Tillsätt mjöl och salt och knåda grundligt, gärna i hushållsmaskin, tills degen är blank och smidig. Täck bunken med en ren, fuktad kökshandduk och låt stå jäsa i rumstemperatur i ca 1 timme, till dubbel storlek.
- Ricottafyllning: Rör ihop ricotta och ägg i en skål. Skala och pressa vitlök och rör ner i ricottan ihop med oregano, salt och peppar. Skölj spenaten och låt rinna av. Hacka fint och rör ner ricottan. Riv parmesanen fint.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord till en stor rektangel. Bre på ricottafyllningen i ett jämnt lager och strö parmesan över. Rulla ihop på längden. Skär rullen i 16 tjocka skivor och fördela bullarna i bullformar på 1–2 plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk och lät jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 180°. Pensla bullarna med vispat ägg och grädda i 18–20 minuter tills gyllene. Låt svalna på galler.
Foto: Columbus Leth
Annons