Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Sweet chili-kyckling med pak choi

17 jan, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept sweet chili-kyckling med pak choi
Columbus Leth
Den här sweet chili-kycklingen serveras med krispig pak choi och nykokat ris. Gott och enkelt för lata vardagskvällar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #9 - Vegetarisk köttfärssås med gula ärtorBrand logo
Ännu bättre med Markiz #9 - Vegetarisk köttfärssås med gula ärtor

Sweet chili-kyckling med pak choi

Pak choi är nära besläktad med kinesisk salladskål med härlig smak och fin krispighet.

Lättlagad sweet chili-kyckling med pak choi
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Tid: 25 minuter + tid i ugnen

Du behöver:

8 kycklingöverlår
4 pak choi
8 salladslökar
1 msk sesamolja
Salt och peppar
1 dl vatten

Sweet chilimarinad:

20 g färsk ingefära
3 msk soya
4 msk sweet chilisås

Tillbehör:

4 dl ris
2 msk sesamfrön
Färsk koriander

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sweet chilimarinad: Skala och finriv ingefäran. Blanda den med soya och sweet chilisås i en stor skål.
  3. Sätt ugnen på 220º. Vänd runt kycklinglåren ordentligt i skålen med marinad. Ta upp dem och lägg i en ugnsform. Spara marinaden som är kvar i skålen. Stek kycklingen i ugnen i 20 minuter.
  4. Skölj pak choi och skär dem i halvor eller kvartar. Ansa salladslöken och låt dem vara hela. Blanda pak choi och salladslök med sesamolja och fördela grönsakerna mellan kycklinglåren i ugnsformen. Droppa över resten av chilimarinaden, salta och peppra. Häll vatten i botten av formen och ställ tillbaka den i ugnen. Stek vidare ca 15 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  5. Servering: Strö sesamfrön över rätten och servera med kokt ris och färsk koriander.

Foto: Columbus Leth

Annons