Sweet chili-kyckling med pak choi
17 jan, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Den här sweet chili-kycklingen serveras med krispig pak choi och nykokat ris. Gott och enkelt för lata vardagskvällar.
Annons
Sweet chili-kyckling med pak choi
Pak choi är nära besläktad med kinesisk salladskål med härlig smak och fin krispighet.
Annons
4 portioner
Tid: 25 minuter + tid i ugnen
Du behöver:
8 kycklingöverlår
4 pak choi
8 salladslökar
1 msk sesamolja
Salt och peppar
1 dl vatten
Sweet chilimarinad:
20 g färsk ingefära
3 msk soya
4 msk sweet chilisås
Tillbehör:
4 dl ris
2 msk sesamfrön
Färsk koriander
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Sweet chilimarinad: Skala och finriv ingefäran. Blanda den med soya och sweet chilisås i en stor skål.
- Sätt ugnen på 220º. Vänd runt kycklinglåren ordentligt i skålen med marinad. Ta upp dem och lägg i en ugnsform. Spara marinaden som är kvar i skålen. Stek kycklingen i ugnen i 20 minuter.
- Skölj pak choi och skär dem i halvor eller kvartar. Ansa salladslöken och låt dem vara hela. Blanda pak choi och salladslök med sesamolja och fördela grönsakerna mellan kycklinglåren i ugnsformen. Droppa över resten av chilimarinaden, salta och peppra. Häll vatten i botten av formen och ställ tillbaka den i ugnen. Stek vidare ca 15 minuter tills kycklingen är genomstekt.
- Servering: Strö sesamfrön över rätten och servera med kokt ris och färsk koriander.
Foto: Columbus Leth
Annons