Tea Malmegårds juliga mocktails – 3 goda alkoholfria drinkar
ISH är en global ledare på den alkoholfria dryckesmarknaden med flera prisbelönta alkoholfria spritsorter, viner och färdiga cocktails. Målet är att alla ska kunna njuta av en god drink – oavsett om man dricker alkohol eller inte.
Så här inför jul och nyår har ISH teamet upp med kocken Tea Malmegård som tagit fram tre spännande mocktails med smak av jul. Tack vare Teas drinkar blir det enklare och roligare att välja alkoholfritt under julens alla festligheter, utan att kompromissa med smaken.
Som bas i drinkarna har Tea utgått från ISH alkoholfria spritsorter:
ISH Caribbean Spiced är en alkoholfri rom med smak av madagaskarvanilj, muskot och ugnsbakat äpple som ger den runda, lena upplevelse man kan förvänta sig av en klassisk, mörk rom.
ISH London Botanical är en alkoholfri gin med de klassiska, förväntade enbärsnoterna men också korianderfrö och bitter apelsin. Tillsammans skapar de en komplex botanisk profil där chilifrön bidrar med en hetta som ersätter känslan av alkohol.
ISH Mexican Agave Spirit är en alkoholfri tequila där agave och ekträ samsas med en rad andra ingredienser för att tillsammans ge en tequilaupplevelse i klassisk Reposado-stil. Det här är en perfekt bas för klassiska cocktails som Margarita och Paloma.
Teas juliga mindful cockatils
PUMPKIN SPICE
Du behöver:
40 ml ISH Caribbean Spice (alkoholfri rom)
20 ml limejuice
30 ml pumpasyrup
10 ml äggvita
Pumpasyrup:
1 hokkaido pumpa, ca 1000 gram
250 cl strösocker
200 cl vatten
1 msk mald kardemumma
1 vaniljstång
Gör så här:
- Pumpasyrup: Skär pumpan på mitten, ta bort kärnhuset och skär i mindre bitar. Slunga den i ca 100 cl strösocker. Lägg i kastrull på medelhög värme, låt sockret smälta under omrörning och låt det sjuda ca 10 minuter. Gå i med 50 cl vatten, kardemumma och vaniljstång, låt reducera ca 10 minuter. Gå i med resten av vattnet och resten av strösockret. Koka ihop 5 minuter. Låt dra ca 3 timmar, sila av och buteljera på ren glasflaska
- Mät upp ISH Caribbean Spirit, limejuice, pumpasyrup och äggvita i i en shaker. Torrskaka ingredienserna (alltså utan is).
- Gå i med is i shakern och skaka igen. Häll över i ett ”rocksglas” med en 5x5cm isbit. Riv muskot över skummet.
LINGONBERRY MARTINI
Du behöver:
40 ml ISH London Botanical Spirit (alkoholfri gin)
20 ml citronjuice
30 ml lingonsyrup
10 ml äggvita
Lingonsyrup:
100 cl strösocker
100 cl vatten
400 gram frysta lingon
Gör så här:
- Lingonsyrup: Koka upp vatten och socker. Häll över lingonen. Låt dra ca 4 timmar, sila av och buteljera på ren glasflaska
- Mät upp ISH London Botanical Spirit, citronjuice, lingonsyrup och äggvita i en shaker. Torrskaka ihop ingredienserna (alltså utan is).
- Gå i med is i shakern och skaka igen. Fyll i liten coupette och garnera med en citronzest.
CRANBERRY MARGARITA
Du behöver:
40 ml ISH Mexican Agave Spirit (alkoholfri tequila)
30 ml limejuice
20 ml agavesyrup
30 ml tranbärsjuice
Gör så här:
- Mät upp ISH Mexican Agave Spirit, limejuice, agavesyrup och tranbärsjuice i en shaker.
- Gå i med is i shakern och skaka ihop.
- Doppa ena sidan av glaset I limejuice och sedan salt. Sila av direkt i coupette.