Tre ostfavoriter som vi aldrig kan få nog av
12 aug, 2022
AvRedaktionen ELLE
Låt goda ostar ge smak och mättnad i kombination med fräscha grönsaker och matiga smörgåsar. Bra att ha på lut i kylen!
Annons
Många vegetarianer som äter mjölkprodukter undviker ost, eftersom ost traditionellt görs av mjölk och löpe, ett ämne som finns naturligt i kalvens mage. Men idag tillverkas många ostar istället med ystenzym, ett mikrobiellt framställt alternativ till löpe. Fritt fram, alltså! Här har vi samlat våra favoritrecept där osten står i centrum!
KRISPIG MELONSALLAD MED VITOST
Söt melon, krispiga grönsaker och salt feta- eller vitost blir en underbar smakkombination.
Annons
Till recept>>
TOAST MED GRILLAD SPARRIS, AVOKADOMASH OCH MOZZARELLA
Krämig mozzarella och krispig sparris på bädd av mjuk avokado och frasigt bröd – hallelujah!
Till recept>>
SALLAD MED GRAVAD LAX OCH FLUFFIG FÄRSKOSTKRÄM
Laxen ska ligga i kylen och gotta till sig i två dagar. Är tiden knapp – köp färdig gravlax!
Till recept>>
Annons