Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ungsrostade rotsaker med ­hollandaisedipp

08 okt, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på ugnsrostade rotsaker med hollandaisedipp
Betina Hastoft
Bjud på grönsaker och dipp på nytt sätt – ugnsrostade rotfrukter med enkel hollandaisedipp.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
I mitt kök #3 - Siri BarjeBrand logo
I mitt kök #3  - Siri Barje

Ungsrostade rotsaker med ­hollandaisedipp

Senhösten är rotfrukternas tid!

Annons

4 förrättsportioner

Tid: 50 minuter

Du behöver:

200 g persiljerötter
¼ rotselleri
200 g morötter
½ purjolök
½ citron, saft och rivet skal
1 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
4 skivor parmaskinka

Hollandaisedipp:

20 g hollandaisesåspulver
2 msk majonnäs
1 dl gräddfil
1 näve slätbladig persilja

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 180°.
  2. Skär persiljerötter och rotselleri i lika stora bitar. Skär morötterna i stavar och purjolöken i 5 cm långa bitar. Vänd runt allt med citronsaft och -skal, olivolja, salt och peppar. Bred ut på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  3. Baka grönsakerna i ugnen i 25 minuter tills de är klara. Vänd ett par gånger under tiden. Skruva upp ugnen till 220°. Lägg parmaskinkskivorna på galler, och placera dem ovanför grönsakerna. Stek i ugnen ca 10 minuter.
  4. Hollandaisedipp: Rör ihop hollandaisepulvret med majonnäs och crème fraiche till jämn sås. Låt stå kallt till servering.
  5. Servera grönsakerna med smulad parmaskinka, hackad persilja och dipp.

Foto: Betina Hastoft

Annons