Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vårgrön ärtsoppa med vitt vin

06 maj, 2019
AvRedaktionen
Recept på vårgrön ärtsoppa
Soppa passar utmärkt året om, framförallt som förrätt. Testa vår ljuvliga vårgröna ärtsoppa med lök och vitt vin!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Soppa serverar vi gärna året om och den här gröna, goda varianten passar perfekt på vårkvisten.

4 portioner

Soppa:

2 schalottenlökar

1 purjolök

1 klyfta vitlök

1 1/2 msk smör

1 1/2 dl vitt vin

3 dl färdig grönsaks- eller hönsbuljong

500 g frysta gröna ärter

1 dl vispgrädde

1 citron, lite av saften

Salt och svartpeppar

Till servering:

4 msk crème fraiche

Rostat bröd

Garnering:

30 g hasselnötsflagor, eller hackade nötter

Färska örter eller groddar

Ätliga blommor

Gör så här:

1. Hacka löken grovt. Ansa purjolöken och skär i skivor. Finhacka vitlöken. Stek all lök i smör några minuter, utan att den tar färg.

2. Tillsätt vinet och låt koka in.

3. Tillsätt buljong och frysta ärter och låt allt sjuda cirka 10 minuter.

4. Mixa soppan med stavmixer.

5. Tillsätt grädde. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.

6. Rosta nötflagorna i en torr stekpanna.

7. Fördela soppan i tallrikar, klicka lite crème fraiche på toppen.

8. Strö nötflagor, örter eller groddar och gärna lite ätbara blommor över och servera tillsammans med rostat bröd.

Vårgrön ärtsoppa med lök
Vårgrön ärtsoppa med vitt vin.

Av: Julie Hey

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons