Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Vårgrön ärtsoppa med vitt vin

06 maj, 2019
AvRedaktionen
Recept på vårgrön ärtsoppa
Soppa passar utmärkt året om, framförallt som förrätt. Testa vår ljuvliga vårgröna ärtsoppa med lök och vitt vin!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Vårgrön ärtsoppa med vitt vin

Soppa serverar vi gärna året om och den här gröna, goda varianten passar perfekt på vårkvisten.

Vårgrön ärtsoppa med lök
Vårgrön ärtsoppa med vitt vin.
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 schalottenlökar
1 purjolök
1 klyfta vitlök
1 1/2 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
3 dl färdig grönsaks- eller hönsbuljong
500 g frysta gröna ärter
1 dl vispgrädde
1 citron, lite av saften
Salt och svartpeppar

Till servering:

4 msk crème fraiche
Rostat bröd

Garnering:

30 g hasselnötsflagor, eller hackade nötter
Färska örter eller groddar
Ätliga blommor

Gör så här:

  1. Hacka löken grovt. Ansa purjolöken och skär i skivor. Finhacka vitlöken. Stek all lök i smör några minuter, utan att den tar färg. Tillsätt vinet och låt koka in. Tillsätt buljong och frysta ärter och låt allt sjuda cirka 10 minuter.
  2. Mixa soppan med stavmixer. Tillsätt grädde. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
  3. Rosta nötflagorna i en torr stekpanna.
  4. Fördela soppan i tallrikar, klicka lite crème fraiche på toppen. Strö nötflagor, örter eller groddar och gärna lite ätbara blommor över och servera tillsammans med rostat bröd.

Av: Julie Hey

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons