Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vildsvinsburgare med picklad kål och karamelliserad lök

25 aug, 2023
AvRedaktionen ELLE
Recept på vildsvinsburgare med picklad kål
En hamburgare med milda, vilda smaker som serveras med delikata tillbehör. Vi visar dig hur du gör, steg för steg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Smashed burger med lök & tryffelmajonnäsBrand logo
Smashed burger med lök & tryffelmajonnäs

Vildsvinsburgare med picklad kål och karamelliserad lök

Lyxburgare av vildsvinsfärs med smakboostande tillbehör. Det här kan vara det godaste du ätit på länge!

I sex enkla steg gör du en riktigt lyxig vildsvinsburgare med picklad kål och karamelliserad lök

6 portioner

Annons

Du behöver:

1,2 kg vildsvinsfärs
8 kvistar färsk rosmarin
480 g rökt vildsvinsbacon, eller vanligt bacon
1 msk olivolja till stekning
Salt och svartpeppar
Ev tandpetare i trä

Karamelliserad lök och svamp:

240 g rödlök
300 g kejsarhattar el kantareller
2 msk smör till stekning
2 dl strösocker
2 dl äppelcidervinäger

Snabbpicklad spetskål:

½ spetskål, gärna röd
3 limefrukter
Salt och svartpeppar

Till servering:

6 hamburgerbröd
360 g grön pesto

Steg 1

Lägg vildsvinsfärsen i en skål eller bunke. Finhacka rosmarin och blanda in väl med färsen. Forma till 6 jämnstora burgare.

Annons
Steg 1 – Smaksätt vildsvinsfärsen med kryddor

Steg 2

Svep 6 skivor bacon runt biffarna. Fäst ev ändarna med tandpetare. Stek biffarna i olja i en grill- eller stekpanna tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.

Annons

Steg 3

Karamelliserad lök och svamp: Skala och skiva rödlöken. Rensa svampen och skär den i skivor. Stek svampen i smör tills den är gyllene. Tillsätt rödlök och socker och låt det karamelliseras i pannan. Häll på vinäger och blanda väl.

Steg 3 – Karamellisera lök och svamp

Steg 4

Snabbpicklad spetskål: Finstrimla spetskålen med en vass kniv.

Steg 4 – Finstrimla spetskålen
Annons

Steg 5

Lägg strimlorna i en skål och pressa över limesaft, salta och peppra. Blanda runt väl.

Steg 5 – pickla kålen i limesaft, salt och peppar

Steg 6

Servering: Värm hamburgerbröden. Dela dem och bred pesto på bröden. Lägg på picklad spetskål, hamburgare, karamelliserad lök och svamp. Servera direkt.

Steg 6 – värm hamburgerbröden och montera din burgare

Av: Skovdal Nordic Foto: Simon Noerlev

Annons