Vildsvinsburgare med picklad kål och karamelliserad lök
Vildsvinsburgare med picklad kål och karamelliserad lök
Lyxburgare av vildsvinsfärs med smakboostande tillbehör. Det här kan vara det godaste du ätit på länge!
6 portioner
Du behöver:
1,2 kg vildsvinsfärs
8 kvistar färsk rosmarin
480 g rökt vildsvinsbacon, eller vanligt bacon
1 msk olivolja till stekning
Salt och svartpeppar
Ev tandpetare i trä
Karamelliserad lök och svamp:
240 g rödlök
300 g kejsarhattar el kantareller
2 msk smör till stekning
2 dl strösocker
2 dl äppelcidervinäger
Snabbpicklad spetskål:
½ spetskål, gärna röd
3 limefrukter
Salt och svartpeppar
Till servering:
6 hamburgerbröd
360 g grön pesto
Steg 1
Lägg vildsvinsfärsen i en skål eller bunke. Finhacka rosmarin och blanda in väl med färsen. Forma till 6 jämnstora burgare.
Steg 2
Svep 6 skivor bacon runt biffarna. Fäst ev ändarna med tandpetare. Stek biffarna i olja i en grill- eller stekpanna tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.
Steg 3
Karamelliserad lök och svamp: Skala och skiva rödlöken. Rensa svampen och skär den i skivor. Stek svampen i smör tills den är gyllene. Tillsätt rödlök och socker och låt det karamelliseras i pannan. Häll på vinäger och blanda väl.
Steg 4
Snabbpicklad spetskål: Finstrimla spetskålen med en vass kniv.
Steg 5
Lägg strimlorna i en skål och pressa över limesaft, salta och peppra. Blanda runt väl.
Steg 6
Servering: Värm hamburgerbröden. Dela dem och bred pesto på bröden. Lägg på picklad spetskål, hamburgare, karamelliserad lök och svamp. Servera direkt.
Av: Skovdal Nordic Foto: Simon Noerlev