Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Madonna, världsrekordförsök och pimpad it-sko – helgens största snackisar från Milano

23 sep, 2024
Madonna, AVAVAV och Rave Review – snackisarna från Milano Fashion Week i helgen
Madonnas hyllning och mystiska look, springande modeller som försöker slå världsrekord och pimpad it-sko – här är de största snackisarna från Milano Fashion Week i helgen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
POV: Jonas Strandberg förklarar män och deras måendeBrand logo
POV: Jonas Strandberg förklarar män och deras mående

Förra veckan stod Italien i modevärldens strålkastarljus. De internationella modeveckorna är i full gång och i helgen avslutades Milano Fashion Week. Modestaden kryllade i vanlig ordning av inspiration – både på och utanför catwalken – och de sista dagarna bjöd dessutom på flera virala händelser. Här är helgens händelser som det snackas extra mycket om just nu!

Madonna-hyllning på Dolce & Gabbana

Ingen mindre än Madonna syntes i publiken på Dolce & Gabbanas visning under lördagen. Hon drog blickarna till sig i sin mystiska look i svart från topp till tå, med en lång spetsslöja över ansiktet och en krona på huvudet.

Annons
Dolce and Gabbana SS25
Dolce and Gabbana SS25

Men även om hon satt front row, så var hon också högst närvarande på catwalken. Det skulle nämligen visa sig att modehusets kommande vår- och sommarkollektion är en stor hyllning till artisten och modeikonen liksom andra kvinnor i Dolce & Gabbanas sfär. Platinablonda lockar och konformade bh:ar var exempel på tydliga referenser till 90-talets Madonna.

Dolce and Gabbana SS25
Dolce and Gabbana SS25

Efteråt ställde sig Madonna själv upp och applåderade designduon Domenico Dolce och Stefano Gabbana, vilka hon senare överöste med kramar, tackord och gratulationer.

AVAVAV: Värlsrekordförsök i kortdistans och samarbete med Adidas

På helgens schema stod även svensk design. AVAVAV presenterade sin SS25-kollektion under söndagen och vi väntade oss inte att inte ha något att prata om efteråt. Beate Karlsson är känd som designern som utmanar normer och tänjer på gränser och har skapat flera snackisar de senaste åren. (Du minns säkert när hon lät modellerna snubbla på catwalken för att nämna ett exempel).

AVAVAV SS25
AVAVAV SS25

Så, vad bjöds vi på i år? Ett designsamarbete med Adidas(!) och ett ironiskt möte mellan mode och sport. Visningen tog plats i en sportarena och sammanhanget var ett gäng modeller som hade i uppdrag att försöka slå världsrekord i kortdistanslöpning.

AVAVAV SS25
AVAVAV SS25

Modellerna verkade utmattade redan från start. Någon gav upp efter bara några meter, en annan bytte löpning mot power walk, en tredje klagade irriterat på organisatörerna och en fjärde kräktes.

Visningen var allt annat än vad vi brukar se i mode- och sportvärlden – men exakt det vi brukar få se i AVAVAV:s humoristiska värld.

AVAVAV SS25 Launchmetrics/spotlight
Annons

Rave Reviews pimpade it-sneakers

Ännu mer svensk design! Rave Review intog Milano Fashion Week under söndagen och presenterade en SS25-kollektion i sann Rave Review-anda. Bland re-makeplaggen såg vi en kjol gjord av gamla kökshanddukar, lekfulla dubbellinnen och jackor i lappteknik.

Dessutom bjöd designduon på sin egen take på säsongens stora it-sko. Varje modell bar varsina pimpade Puma Speedcat.

Foto: Launchmetrics/Spotlight, TT

Annons