Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

Filmen en Djävulsk romans får reboot som serie – här är allt vi vet

25 okt, 2024
AvLouise Berglund
Cruel intentions tv-serieversion
Foto: Prime video
Kultklassikern En djävulsk romans får en reboot – i serieformat. I en ny trailer syns flera blinkningar till 90-talsversionen. Här är allt vi vet om den nya serien på Prime video.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
POV: Wicked-Elphaba är upprörd pga fan-posterBrand logo
 POV: Wicked-Elphaba är upprörd pga fan-poster

Filmen En djävulsk romans hade premiär år 1999 och är baserad på romanen med titeln Farliga förbindelser. Nu är det dags för en ny generation att upptäcka dramatiken mellan de två styvsyskonen. Prime video gör nämligen en serieversion av En djävulsk romans. Hela åtta avsnitt har premiär i november.

Vad handlar en serieversionen av En Djävulsk romans om?

Handlingen i En djävulsk romans utspelar sig på ett elitcollege i Washington DC och kretsar kring ett vad mellan styvsyskonen Caroline och Lucien. De är beredda att i princip göra vad som helst för att behålla sina positioner i hierarkin på skolan.

Annons

En brutal incident under nollningen gör dock att att hela hierarkin hotas. Syskonen riskerar att förlora sin makt och sitt rykte. För att rädda sig själva utvecklar de en avancerad plan på hur de ska förföra den amerikanska vicepresidentens dotter Annie, som också går på skolan.

Här är trailern till En djävulsk romans:

Vilka spelar huvudrollerna i tv-serieversionen av En djävulsk romans?

Filmen från 1999 innehöll rollprestationer av flera av 90-talets största skådisar. Huvudrollerna spelades då av Sarah Michelle Gellar, Reese Witherspoon, Selma Blair och Ryan Phillipe.

I serieversionen spelas rollerna som styvsyskonparet Caroline Merteuil och Lucien Valmont av Sarah Catherine Hook och Zac Burgess. Rollen som vicepresidentens dotter Annie spelas av Savannah Lee Smith. Medverkar gör även Sara Silva, John Harlan Kim, Khobe Clarke, Brooke Lena Johnson och Sean Patrick Thomas. Den sistnämnda medverkade faktiskt i originalfilmen där han spelade Ronald.

Cruel intentions tv-serie november 2024
Foto: Prime video

Vilka likheter finns det mellan Cruel intentions och den nya serien En djävulsk romans?

Den engelska titeln på En djävulsk romans är Cruel intentions – både när det kommer till filmversionen och den nya tv-serien på Prime video. Både i filmen och i den nya tv-serien centrerar sig handlingen kring vadet mellan styvsyskonen.

Annons

Vi vet redan att serien gästas av en av originalskådisarna (Sean Patrick Thomas). I trailern syns dessutom flera nostalgiska referenser till 90-talsversionen. Till exempel en cover på The Verves låt Bitter sweet symphony, i högre tempo. Den svarta blanka cabrioleten är med. Och framför allt – halsbandet med ett kors som döljer en hemlighet.

När har tv-serieversionen av En djävulsk romans premiär?

De åtta avsnitten av En djävulsk romans har premiär på Prime video den 21 november. Alla avsnitt släpps samtidigt.

Annons