Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

Louise Berglund: ”Adam Brody och Kristen Bell gör den bästa seriekyssen någonsin”

03 okt, 2024
AvLouise Berglund
Krönika om tv-serien Nbody wants this
Foto: Netflix
En sexpoddare och en rabbin delar en första kyss. Adam Brody och Kristen Bell har lyckats göra hela internet knäsvagt med scenen i Netflix nya serie Nobody wants this. ELLEs Louise Berglund tillhör den fnittrande skaran.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
POV #4 Kärleksgapet, Chappell Roan och varför vi älskar träskmänBrand logo
POV #4 Kärleksgapet, Chappell Roan och varför vi älskar träskmän

Nodoby wants this är egentligen en krånglig titel som inte alls gör tv-serien rättvisa. Men det är typ min enda kritik mot Netflix nya romcom på 10 avsnitt som tagit både topplistan och Tiktok med storm. Namnet på serien är också titeln på den podcast som huvudpersonen driver ihop med sin syster.

Kristen Bell spelar sexpoddaren Joanne. Hon är singel och dejtar via alla appar. Men den ena dejten är värre än den andra. På en middag träffar hon sin kompis granne, Noah. De har otrolig kemi och humor som klaffar. Men det visar sig att han jobbar som rabbin. Och varken Noahs jobb eller familj uppskattar att han träffar någon utanför sin judiska tro. Deras kärlek är förbjuden vilket också är den stora premissen för serien.

Annons

Dialogen i Nobody wants this är smart, humoristisk och varm. Men det är framför allt en scen som fått hela internet att bli knäsvagt. Adam Brody och Kristen Bell gör den bästa seriekyssen någonsin. Det är alltså på den nivån att folk tackar kyss-scenen för att ha återställt ordningen i romcom-genren. Redaktörer världen över har analyserat kyssen. En klubb jag härmed ansluter mig till.

När jag själv såg kyssen fnissade jag som en tonåring och blev varm inombords. I dagar har jag grubblat på vad det är med kyssen som gör att jag – och uppenbarligen många med mig, kände så starkt. Efter att kyss-hysterin utbrutit på internet har Netflix postat manuset till scenen ingen kan sluta prata om. Där står det faktiskt att karaktärerna delar ”den bästa kyssen någon av dem någonsin haft”.

Men det är en sak att det står i manus och en helt annan att faktiskt lyckas genomföra det hela. Uppbyggnaden är ett viktigt element i scenen. Kyssen har hängt i luften ett bra tag. Båda huvudkaraktärerna har pratat om att det inte är någon idé att fortsätta träffas, eftersom det ändå aldrig kan fungera mellan dem. Samtidigt dras de till varandra som två magneter, vilket gör det omöjligt att som tittare inte heja på dem. Men den absolut avgörande ingrediensen är Adam Brodys handrörelse. Han liksom smeker Kristen Bells kind innan han drar henne till sig medan deras blickar möts för att sen slutas och övergå till kyssen.

Annons

I en intervju med TVLine säger Kristen Bell själv att ”själva mötet av läpparna var inte alls lika viktigt som de andra elementen som ledde upp till det. Vi ville fördröja det så länge vi bara kunde, och jag tror vi alla höll med varandra där, att ja, när man ser några kyssas, så kysser de bara varandra, men det är alla småsaker som leder upp till det. Det är ögonkontakten. Det är handen på ansiktet. Det är när du blinkar. Det är när du andas. Det är hur era kroppar vidrörs. Hur era axlar nuddar vid varandras”.

Kyssen i Netflix-serien Nobody wants this
Foto: Netflix

Låt oss bryta ner hela scenen i detalj:

Joanne och Noah har setts som ”vänner” en kväll. De går långsamt längs gatan och äter glass. Ni vet ett sånt par man hatar men egentligen är lite avis på för att de verkar ha det så mysigt och aldrig skulle bråka om vem som senast tog tvätten.

Annons

När de ska säga hejdå blir kramen lång. Mycket längre än en kram man skulle ge en kompis.

Plötsligt säger Joanna till Noah att ”är det inte galet att vi inte kyssts ännu?".

”Jag är väldigt medveten om att vi inte kyssts ännu”, svarar han.

”Ännu..? Men vi är bara vänner”, svarar hon.

”Ja, och vänner kysser inte varandra”, svarar han.

Joanne föreslår att de ska ha en hejdåkyss. Och här händer två saker som också är avgörande. Noah ber henne räcka honom glassen så att han kan ställa ifrån sig den. Sen säger han:

”Sätt ner handväskan”.

Repliken med handväskan MÅSTE vara written by a girl, tänkte jag när jag hörde den. Det är bara en handväskebärare som förstår hur mycket en handväska kan distrahera en när man ska kyssas. Det är liksom alltid lite jobbigt att ha på sig en handväska. Den skär in i axeln på något mystiskt vis och gör att du måste hålla axeln stilla för att den inte ska ramla ner.

Det visar sig faktiskt att serieskaparen Erin Foster varit väldigt noga med just kyss-scenen. För TVLine berättar hon att Adam Brody först tyckte att det kändes för bossigt att säga till Joanne att ställa ner glassen. Men att Erin förklarat att ”Nej, det är hett. Det är så sexigt” och sagt att ”det är sexigt för du är den här gulliga killen och du är emotionellt tillgänglig och vänlig och du måste kunna säga till henne att 'Okej, du vill att jag ska kyssa dig? Ställ ner din skit. Jag ska ge dig den bästa jävla kyssen i hela ditt liv'”.

Så tack Erin Foster för att du skapade en tv-serie baserat på ditt egna liv. Tack Kristen Bell för hur du ger liv åt en sårbar karaktär med humor. Och tack Adam Brody för ditt handskådespel. Det GÅR att göra bra romcom i modern tid! Till och med med en usel tv-serietitel. För det är inte så att Nobody wants this. Faktum är att Everybody wants this.

Annons