Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

Louise Berglund: ”Var inte med i LIB om du inte kan sluta prata om din Rolex”

14 okt, 2024
AvLouise Berglund
Leo i Love is blind säsong 7 på Netflix
Foto: Netflix
Den rika konsthandlaren Leo kan inte sluta prata om pengar. Samtidigt påstår han att han vill hitta någon att dela livet med som inte bara gillar honom för hans pengar. ELLEs Louise Berglund har fått nog av dubbelmoralen i nya säsongen av Love is blind.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
I veckans POV: skämmiga hem, vampyrer och Nobody wants thisBrand logo
I veckans POV: skämmiga hem, vampyrer och Nobody wants this

Ännu en säsong av Love is blind har landat på Netflix. Denna gång centrerar den sig kring självaste huvudstaden, Washington DC. Och det blir ännu en gång tydligt att vissa personer inte borde delta i en tv-serie som handlar om att söka sig bortom det ytliga.

Mycket rika personer har uppenbarligen andra problem än vanliga dödliga. Jag tillhör de vanliga dödliga, om någon ens tvekade på det (önsketänkande?). Vi behöver sällan oroa oss för om någon gillar oss för våra pengar eller för vår personlighet. Men jag har förstått att så är det inte för väldigt rika människor. Ja, jag pratar i det här fallet om LIB-deltagaren Leo, den förmögna konsthandlaren.

Annons

Tidigt i den nya säsongen av realityprogrammet berättar Leo att han är rädd för att kvinnor blir intresserade av honom bara på grund av att han pengar. Rimlig farhåga, tänkte jag. Men den tanken varade i ungefär en halv sekund. Leo är nämligen dubbelmoralens ryttare och kan inte sluta prata om det faktum att han är väldigt rik. Det berättas om hans uppväxt med privatskola och country clubs och om hur han ärvt det lukrativa konstföretaget som han nu driver.

På handleden bär han en Rolex. Och det är inget fel i det, om det inte vore för det faktum att klockan i princip känns som ytterligare en deltagare i realityserien. Det är på nivån att han låter de andra killarna som också deltar prova hans ”rollo” som någon slags aktivitet i köket. Leo är motsatsen till quiet luxury. Han är I can't shut up about it-luxury.

Pengasnacket har såklart resulterat i att Leo blivit en meme online. Och han har efter inspelning dragit igång en kampanj för att bevisa att han minsann inte alls bara pratade pengar. Och det gör liksom det hela… Ännu värre. Det är som när man säger ”jag bryr mig faktiskt verkligen inte alls om hans ex” samtidigt som man spenderar otaliga vinkvällar med att inte kunna sluta prata om hans ex. Jag säger inte att det är förbjudet. Men då måste man äga det faktum att man inte cant shut up about it.

Annons

I en av Leos ”jag pratar inte alls bara pengar”-kampanjer på Instagram filmar han sig själv i greenscreen-läge över en skärmdump på ett kommentarsfält tillhörande Ally Dawson (som också medverkade i säsong 7).

Ally har gjort en video på Tiktok som handlar om att Leo pratar om pengar. Han själv har kommenterat ”Detta är hilarious” varpå hon svarat ”Hade jag vetat att du var richie rich hade vi kunnat ta en till dejt” varpå han svarar ”Måste glömt berätta för dig. Vad är din Venmo?” (alltså USA:s motsvarighet till Swish). Enligt Leo är alltså det här bevis på att han inte alls pratat mycket om pengar i säsongen...

Annons

Ni kanske undrar över videons caption?

Den lyder: ”BuT Le0 I thoUgHT aLL U tAlkEd aBOuT wAs MoNeY 🥴🥴"

Case closed, som man säger i USA. När du blivit en internationell pengameme blir det liksom bara värre ju mer du försöker distansera dig från dina citat i internationell tv.

Det finns många människor som väljer partner efter plånbok. Men uppenbarligen har det inte fungerat för Leo tidigare eftersom han är singel och väljer att delta i ett väletablerat tv-format. Att vara med i Love is blind skulle kunnat vara en möjlighet för honom att hitta en genuin koppling till en person. Ett sätt för honom att känna sig trygg i att han duger som han är, oavsett siffror på banken. Tyvärr saboterar Leo självmant experimentet eftersom han har mundiarré på temat pengar både under och efter serien.

För att jag ska orka kolla på resten av säsongen får vi se det hela som självsanerande. En deltagare som inte köper seriens premisser under inspelningen kanske egentligen inte ska delta. Spoilervarning: Det sket sig mellan Leo och Brittany som han (efter mycket om och men) valde att fria till. En enkel metod för den som funderar på om den borde medverka i framtida säsonger skulle kunna vara: Var inte med i Love is blind om du inte kan sluta prata om din Rolex.

Annons