Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i test Se Min Rutin Skönhetsredaktörens favoriter Parfymer Beautytrender Adventskalendrar med skönhet

Bästa hudvården under 190 kronor – så skapar du en bra hudvårdsrutin till budgetpris

17 okt, 2024
hudvård budget tips
Bra hudvård behöver inte kosta skjortan! ELLEs beautyredaktör har hittat den optimala hudvårdsrutinen – till ett riktigt budgetpris.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #31 – Miriam BryantBrand logo
Min rutin #31 – Miriam Bryant

Visst är det härligt med väldoftande krämer, lyxiga masker och avancerade serum – men hudvård behöver inte vara dyr för att vara effektiv. Det är favoriterna nedan ett bevis på! Det som ofta avgör priset på en produkt är såklart vilket märke som står bakom produkten, men också vilka ingredienser som används, vilken koncentration det är på dessa ingredienser, var produkten produceras och hur exklusiv förpackning produkten kommer i. Sedan får även lägga till kostnader för eventuella patenter och forskning bakom dessa. Ja, det finns helt många faktorer som påverkar priset på en produkt! Därför är det extra tacksamt när det går att hitta bra hudvårdsprodukter – till ett riktigt budgetpris.

Annons

Redaktörens favoriter: bästa hudvårdsprodukterna till budgetpris

Veronica Henriksson ELLE skönhetsredaktör

ELLEs Veronica Henriksson har samlat tre produkter som inte svider i plånboken (eller på ansiktet)! Här är favoriterna du inte vill missa – som kostar under 190 kronor. Vill du upptäcka fler favoriter som är både billiga och bra? I ELLEs bäst i test hudvårdsprodukter i budgetkategorin hittar du hela topplistan.

Effektiv ansiktsrengöring från Common Clouds

Min kärlek för Common Clouds produkter är enorm – nästintill obeskrivlig! Det som började med ett effektivt (och snällt) finnplåster är i dag en portfölj om sju produkter – och fler väntar. Ja, det finns faktiskt inte någon produkt från märket som jag inte har i mitt badrumsskåp. Och då får du komma ihåg att det är många produkter som slåss om en plats där. Jag får dagligen frågan "Vilken är den bästa hudvårdsprodukten som inte är svindyr?". Svaret är alltid Cloud Wash!

I den nätta och snygga tuben gömmer sig nämligen en snäll och vårdande gelrengöring som klarar allt. Mild, effektiv, dryg och riktigt prisvärd – rengöringen gör rutinen till en fröjd. I rengöringen finns också lugnande centella, ceramider som stärker hudens barriär och niacinamid som bland annat verkar utjämnande och balanserar oljeproduktionen. Men det finns faktiskt ett minus... Och det är att produkten är konstant slutsåld varje gång jag behöver fylla på!

Cloud Wash
Annons:Köp favoriten här! Common Clouds
Annons

Populärt serum från The Ordinary

The Ordinary har länge varit en snackis inom hudvårdsprodukter i budgetkategorin! Och märket har en rad favoriter att kunna skryta med (men också några som jag aktar mig för som AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution som är alldeles för effektiv för min något känsliga hud.) Högst upp på min topplista från märket finns det prisvärda och populära serumet Niacinamide 10% + Zinc 1%. Det här är också serumet som har en ständig plats i min resenecessär, eftersom flaskor har en tendens att gå sönder i resväskan...

Serumet innehåller niacinamid som är en perfekt ingrediens om du vill jobba på tilltäpptheter, förstorade porer och glåmig hud. Där har du också beskrivningen på min hud just nu. Jag upplever att knottror på kinderna blir färre och att huden känns mer elastisk och "bouncy" med den här i min rutin. Den påminner dessutom väldigt mycket om Cosrx niacinamidserum som kostar tre gånger så mycket!

Niacinamide 10% + Zinc 1%
Annons:Läs mer om serumet!The Ordinary

Snäll ansiktskräm från Elf

Elf har äntligen kommit till Sverige – men visste du att det populära budgetmärket även gör hudvård? Är det en hudvårdsprodukt du inte får missa är det den härliga ansiktskrämen Holy Hydration! Face Cream!

Krämen har en lätt konsistens och sjunker in utan minsta kladd. För mig är den inte tillräckligt återfuktande för att använda på kvällen, men som en dagkräm är den riktigt ljuvlig. Ansiktskrämen innehåller hyaluronsyra, squalane och niacinamid och huden känns direkt härligt återfuktad och "plumpad". Jag blir också riktigt imponerad över hur fint makeupen glider på över krämen och hur mjuk huden känns – hela dagen!

Holy Hydration! Face Cream
Annons:Här hittar du den prisvärda krämen!Elf skin
Annons

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons