Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Så firar du tjej-nyår

18 sep, 2024
AvLouise Berglund
Sex and the city
Foto: TT
Gott nytt år! Alltså tjej-nyår. Under hösten finns nämligen en ny högtid. Och såhär ska den firas!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
POV: Så firar Flora Wiström tjejnyårBrand logo
POV: Så firar Flora Wiström tjejnyår

Enligt vissa är nyår den 31 december. Och absolut, då kan vi laga trerätters och skåla vid tolvslaget i något glittrigt. Men det finns ett nytt nyår in town! Nämligen konceptet tjej-nyår.

Enligt Sandra Beijer infaller det den 1 september, alltså samtidigt som hösten officiellt gör sitt intåg. Men jag tycker det är okej att fira valfri dag fram tills löven faller av träden.

Så firar du tjej-nyår

Fokus inom högtiden tjej-nyår är förnyelse. När de kalla vindarna drar in vill vi hitta en ny hobby, bestämma årets höst-stil och förmodligen testa något nytt hos frisören. Och även om du inte genomför alla de här sakerna så hör det liksom till att tänka kring dem. Typ göra en pinterest-board på hur din nya höststil ska se ut. Eller favoritmarkera 10 klipp med ”how to style your curtain bangs” på Tiktok.

Sex and the city
Det känns typ som att gänget i SATC firade tjej-nyår på 90-talet utan att säga att de firade tjej-nyår. Foto: TT

Här är 5 saker att göra för att fira tjej-nyår:

1. Gå med i en bokklubb

Jag vet inte om det är bokföretagens lyckade annonskampanjer eller det faktum att bokklubbar poppar upp som svampar som gjort boken till sommarens hetaste accessoar. Men så är fallet och boken följer med oss in i hösten. Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby har bokklubben Varannan kärlek ”för sexiga, smarta boknördar” där det en gång i månaden blir boksamtal med inbjudna gäster. Senast diskuterades bland annat den trendiga boken Yellowface. Nästa samtal äger rum på bokmässan i Göteborg!

Annons

2. Klipp en ny frisyr

Sommarens solstrålar och salta vatten har slitit på håret. Det enda man vill nu är ju att klippa av de slitna topparna och kanske våga sig på en ny färg eller look. ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har listat 5 hårtrender som gäller i höst. Bland annat håller den röda kopparlooken sig kvar (ansiktet utåt för den måste väl ändå vara Molly Sandén som vann årets gala-look på ELLE-galan!). Dessutom gör sidbenan comeback.

3. Hitta din höststil

Hösten är modets högtid! Själv vill jag kasta ut hela min garderob. Men det vore varken ekonomiskt eller hållbart. Satsa istället på att uppgradera garderoben med väl valda plagg. Eller varför inte en kul accessoar. Jag böjde mig fram mellan datorskärmarna och bad vår stylingredaktör Josefin Kanth ge mig tre modetips inför hösten. Hon sa: Vinrött, mockajackor och leopardmönstrat.

4. Hitta en ny kreativ hobby

Hela min Tiktok är fylld av två hobbys: Tjejer som virkar och tjejer som drejar. Hösten är den perfekta tiden att testa en ny hobby. Och vill du vara on trend är det uppenbarligen garn eller lera du ska syssla med. När det kommer till virkning är Youtube din bästa vän. Tack alla pedagogiska människor som förklarar tålmodigt för den som inte lyckas få till sina öglor. Drejning kräver ju lite mer material men går att boka både för en kväll – eller som en hel kurs.

5. Ha tjejmiddag

Som kronan på verket bör en tjejmiddag hållas. Den som vill kan absolut kombinera punkt 1-4 under tjejmiddagen. Bestäm en bok ni alla ska ha läst eller lyssnat på, testa din kompis stylingverktyg, ha en klädbytarkväll eller lär er att virka ihop.Det viktigaste är dock bara att ha mysigt tillsammans och helt enkelt fira in det nya tjej-nyåret.

Annons