Duka upp till påskbuffé – 5 recept
Påsken närmar sig och då med allt det goda som hör till! Självklart bjuder vi in våra nära och kära till en påskbuffé med extra allt. Örtig dillsill med ett krämigt ägg är det perfekta sättet att inleda middagen som sedan följs av en lågtempad laxsida med potatispaj och lammkotletter som serveras med en frisk löksallad och yoghurtkräm. Sparrissalladen med vaktelägg och gräslöksmajonnäs är det gröna som lättar upp på bordet och det söta på maten blir en glutenfri påsktårta med ricotta och citrongrädde. Servera gärna med ett sött bubbel eller en helt vanlig kaffe.
ÖRTIG DILLSILL MED KRÄMIGT ÄGG
Sill i krämig dillröra, supergott! Serveras med fördel på en skiva rågbröd.
Till recept>>
SPARRISSALLAD MED VAKTELÄGG OCH GRÄSLÖKSMAJONNÄS
De vackra små äggen blir guldstänk i den vårgröna salladen.
TILL RECEPT>>
LÅGTEMPAD LAXSIDA MED TARTARSÅS OCH POTATISPAJ
Låt laxen gå långsamt i ugnen så blir den extra saftig.
TILL RECEPT>>
LAMMKOTLETTER MED LÖKSALLAD OCH YOGHURTKRÄM
Frisk löksallad och yoghurtkräm med getost gör lammkotletterna ännu godare.
TILL RECEPT>>
PÅSKTÅRTA MED RICOTTA OCH CITRONGRÄDDE
Den saftiga påsktårtan är lika god till kaffet som till ett glas bubbel. Passar många eftersom den är glutenfri.