6 lyxiga recept för den ultimata nyårsmenyn
Tacka av året som gått med en middag ingen glömmer, om det är någon gång man vill slå på stort så är det på årets sista dag! Först ut är ett skaldjursfat deluxe med allt det finaste havet har att erbjuda – ostron, havskräftor och krabba. Fortsätt på havstemat med kammusslor och pepparrotsgrädde och halstrad tonfisk på friterat rispapper. Men alla fester förtjänar ju såklart en mäktig varmrätt och självaste nyårsafton tycker vi att côte de boeuf ska få ta plats på bordet. Servera den med caesarsalladen eller i gott sällskap med blomkålsrisotto med tryffel. Avsluta middagen med en syrlig variant av den klassiska desserten tiramisu – men här med limoncello och lemoncurd. Smaklig måltid och gott nytt år!
Skaldjursfat deluxe
Det finns inget bättre sätt att starta en festlig middag än med ett maffigt skaldjursfat!
Recept: Skaldjursfat
Kammusslor med pepparrotsgrädde
Servera gärna musslorna i skal.
Recept: Kammusslor med pepparrotsgrädde
Blomkålsrisotto med tryffel
Blomkål och risotto delar en gemensam smakkompis – nämligen tryffel!
Recept: Blomkålsrisotto
Halstrad tonfisk med yuzu-majo och rödbeta
För den som inte äter fisk kan du ersätta tonfisken med stekt tofu.
Recept: Halstrad tonfisk med yuzu-majo
Côte de boeuf med caesarsallad
En bra fest kräver en riktigt bra varmrätt – och här hittar du den!
Recept: Côte de bouef med caesarsallad
Citrontiramisu
Limoncello och lemoncurd ersätter kaffe och amaretto för en syrlig variant av den klassiska desserten.
Recept: Citrontiramisu