Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Bjud på skaldjursfat deluxe – det här behöver du

07 dec, 2024
AvLouisa Lorang
Så fixar du ett skaldjursfat deluxe
columbus leth
På vårt skaldjursfat deluxe hittar du räkor, ostron, havskräftor, kaviar och en krabbtoast – allt det finaste havet har att erbjuda!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkorBrand logo
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkor

Skaldjursfat deluxe

Vill du förenkla, så bjud på ”bara” krabbtoast samt räkor på is med skaldjursmajo.

Annons

6 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

600 g räkor med skal
12 ostron
6 havskräftor
1 liten burk kaviar
1 citron
Tabascosås
1 kg krossad is

Krabbtoast:

100 g majonnäs
2 msk citronsaft
½ tsk dijonsenap
2 stjälkar selleri
3 salladslökar
250 g plockat krabbkött
Salt och peppar
½ baguette
En näve färsk dill

Skaldjursmajo:

100 g majonnäs
1 msk tomatketchup
½ vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
1 tsk Worcestersås
6 droppar tabasco
1 msk finhackad gräslök
Salt

Gör så här:

  1. Krabbtoast: Blanda majonnäs, citronsaft och senap.
  2. Finhacka sellerin och salladslöken, blanda det med dressingen och krabbköttet. Salta och peppra. Skiva baguetten tunt och rosta skivorna gyllene i ugnen, salta. Toppa brödet med krabb­sallad och dill.
  3. Skaldjursmajo: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  4. Servering: Arrangera skaldjuren på ett fat med krossad is och servera omedelbart tillsammans med skaldjursmajo, rom, citronklyftor och tabasco.

Foto: Columbus Leth

Annons