Fänkålssallad med apelsin och oliver
08 okt, 2024
AvLinn Grubbström
Smakkompisarna apelsin och fänkål möts här i en frisk sallad som får härlig sälta från oliver och gott krisp från hasselnötter.
Annons
Fänkålssallad med apelsin och oliver
Fänkål och apelsin är en strålande kombination, testa själv!
Annons
4 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
1 stort fänkålshuvud
1 ekologisk citron
2 msk olivolja
Salt och peppar
2 apelsiner
20 svarta urkärnade oliver
1 näve vattenkrasse
½ dl rostade hasselnötskärnor
Gör så här:
- Skölj fänkålen, skär av botten och toppen. Skär i tunna skivor, gärna med mandolin.
- Skölj citronen och finriv skalet. Pressa saften. Rör ihop olja, citronskal och saft, salt och peppar. Vänd dressingen med fänkål i en skål.
- Skala apelsinerna, filéa dem. Blanda fänkål, apelsinfiléer och svarta oliver.
- Skölj och plocka vattenkrasse. Hacka hasselnötterna. Strö vattenkrasse och hasselnötter över salladen och servera.
Foto: Stine Christiansen
Annons