Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fänkålssallad med apelsin och oliver

08 okt, 2024
AvLinn Grubbström
Recept på fänkålssallad med apelsin och oliver
Stine Christiansen
Smakkompisarna apelsin och fänkål möts här i en frisk sallad som får härlig sälta från oliver och gott krisp från hasselnötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krispig risvåffla på tre olika sättBrand logo
Krispig risvåffla på tre olika sätt

Fänkålssallad med apelsin och oliver

Fänkål och apelsin är en strålande kombination, testa själv!

Frisk fänkålssallad med apelsin och oliver
Stine Christiansen
Annons

4 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

1 stort fänkålshuvud
1 ekologisk citron
2 msk olivolja
Salt och peppar
2 apelsiner
20 svarta urkärnade oliver
1 näve vattenkrasse
½ dl rostade hasselnötskärnor

Gör så här:

  1. Skölj fänkålen, skär av botten och toppen. Skär i tunna skivor, gärna med mandolin.
  2. Skölj citronen och finriv skalet. Pressa saften. Rör ihop olja, citronskal och saft, salt och peppar. Vänd dressingen med fänkål i en skål.
  3. Skala apelsinerna, filéa dem. Blanda fänkål, apelsinfiléer och svarta oliver.
  4. Skölj och plocka vattenkrasse. Hacka hasselnötterna. Strö vattenkrasse och hasselnötter över salladen och servera.

Foto: Stine Christiansen

Annons