Fläskkotletter i paprikasås
08 okt, 2024
AvPernille Skjødt
AvLouisa Lorang
Fläskkotletter i paprikasås serveras med en enkel bulgursallad – lättlagad och smakrik mat som sätter guldkant på vardagen.
Annons
Fläskkotletter i paprikasås
Lättlagat men läckert, lyxigt och supergott!
Annons
4 portioner
Tid: 1 timme och 10 minuter
Du behöver:
4 fläskkotletter
1 msk olivolja, till stekning
Salt och nymalen svartpeppar
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
200 g svamp
2 paprika
½ färsk röd chili
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1 ½ dl vatten (eller buljong)
2 ½ dl vispgrädde
1 knippe bredbladig persilja
1 tsk rivet citronskal
Bulgursallad:
200 g bulgur
75 g färsk babyspenat
1 rödlök
1 tsk torkade chiliflakes
1 tsk grillkrydda
1 msk olivolja
1 msk citronsaft
Gör så här:
- Bryn kotletterna väl på båda sidor i olja i en traktörpanna. Lägg över dem på en tallrik och krydda med salt och peppar.
- Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Rensa svampen och skär i skivor. Skölj och skär paprikan i grova strimlor. Skölj chilin och hacka den fint. Fräs löken och svampen lätt gyllene i pannan i 2–3 minuter. Tillsätt vitlök och paprika och fräs i ytterligare 2 minuter. Tillsätt chili, paprikapulver, tomatpuré, vatten och grädde och rör om väl.
- Lägg kotletterna i såsen och tillsätt lite mer vatten. Lägg på lock och låt allt puttra i 7–8 minuter. Krydda såsen med salt och peppar. Lägg upp allt i en form och toppa med plockad persilja och finrivet citronskal.
- Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och torka spenaten. Skala rödlöken och skär den i små tärningar. Blanda allt i en skål och smaka av med lite chili, grillkrydda, olja och citronsaft.
- Servera kotletterna varma i såsen med bulgursalladen till.
Foto: Columbus Leth
Annons