Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fläskkotletter i paprikasås

08 okt, 2024
AvPernille Skjødt
AvLouisa Lorang
Recept på fläskkotletter i paprikasås
Columbus Leth
Fläskkotletter i paprikasås serveras med en enkel bulgursallad – lättlagad och smakrik mat som sätter guldkant på vardagen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så lyckas du med din aioliBrand logo
Så lyckas du med din aioli

Fläskkotletter i paprikasås

Lättlagat men läckert, lyxigt och supergott!

Fläskkotletter i paprikasås med bulgursallad
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Tid: 1 timme och 10 minuter

Du behöver:

4 fläskkotletter
1 msk olivolja, till stekning
Salt och nymalen svartpeppar
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
200 g svamp
2 paprika
½ färsk röd chili
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1 ½ dl vatten (eller buljong)
2 ½ dl vispgrädde
1 knippe bredbladig persilja
1 tsk rivet citronskal

Bulgursallad:

200 g bulgur
75 g färsk babyspenat
1 rödlök
1 tsk torkade chiliflakes
1 tsk grillkrydda
1 msk olivolja
1 msk citronsaft

Gör så här:

  1. Bryn kotletterna väl på båda sidor i olja i en traktörpanna. Lägg över dem på en tallrik och krydda med salt och peppar.
  2. Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Rensa svampen och skär i skivor. Skölj och skär paprikan i grova strimlor. Skölj chilin och hacka den fint. Fräs löken och svampen lätt gyllene i pannan i 2–3 minuter. Tillsätt vitlök och paprika och fräs i ytterligare 2 minuter. Tillsätt chili, paprikapulver, tomatpuré, vatten och grädde och rör om väl.
  3. Lägg kotletterna i såsen och tillsätt lite mer vatten. Lägg på lock och låt allt puttra i 7–8 minuter. Krydda såsen med salt och peppar. Lägg upp allt i en form och toppa med plockad persilja och finrivet citronskal.
  4. Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och torka spenaten. Skala rödlöken och skär den i små tärningar. Blanda allt i en skål och smaka av med lite chili, grillkrydda, olja och citronsaft.
  5. Servera kotletterna varma i såsen med bulgursalladen till.

Foto: Columbus Leth

Annons