Saffransvåfflor med grädde och hjortronsylt
08 okt, 2024
AvAnna Wendt
Dessa saffransvåfflor med grädde och hjortronsylt passar fint till en julig brunch – eller som ett överraskande gott tilltugg på glöggminglet!
Annons
Saffransvåfflor med grädde och hjortronsylt
Istället för lussebullar till advents- och julfikat, överraska med frasiga och festliga saffransgula våfflor!
Annons
10 stycken
Tid: 45 minuter
Du behöver:
Saffransvåfflor:
2 paket saffran
8 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk salt
2 tsk bakpulver
4 ägg
75 g smör
Till servering:
2 dl vispgrädde
Hjortronsylt
Gör så här:
- Våfflor: Värm saffranet tillsammans med mjölken och låt det svalna.
- Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av saffransmjölken till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk och äggen.
- Smält smöret och blanda ner ungefär ²/³ av det i smeten. Låt smeten svälla i 20–30 minuter.
- Värm upp våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna gyllene. Servera våfflorna med vispad grädde och hjortronsylt.
Foto: Lisa Björner
Annons