7 salta tilltugg att matcha med Blossa glögg 2024
I år hämtar Blossa årgångsglögg inspiration från Skottland och deras vackra landskap. Blossa 24 är en vit starkvinsglögg med klassisk kryddblandning som förgylls med rökig, skotsk whisky. Whiskysmaken förhöjer karaktären i glöggens sötma och rökigheten gifter sig särskilt väl med kryddnejlikan.
– Allra bäst serveras den som du serverar din whisky – i ett lågt whiskyglas rumstempererad eller med en stor isbit. Som tilltugg föreslår jag något salt snarare än sött, till exempel nötter, säger Åsa Osvärn, Chief Blender för Blossa.
Här har vi samlat ett par salta tilltugg som vi tror kommer göra sig extra bra tillsammans med Blossa 24.
Varma päronsnittar med ädelost och skinka
Salta, varma och söta – ett jättegott tillbehör som vi tror kommer gifta sig med årets Blossa.
Recept på päronsnittar med ädelost och skinka>>
Taleggiosnittar med tryffelhonung
Små läckra snittar med taleggio, tryffelhonung och krossade valnötter.
Recept på taleggiosnittar>>
Pastramisnittar med pepparrotskräm
Här är ett litet drinkrilltugg som har allt – krisp, rökighet, sötma och hetta.
Recept på pastramisnittar>>
Dadlar med ädelost och bacon
Ädelost gör sig fint ihop med lite rökig whisky, ett måste att prova till årets glögg!
Recept på dadlar med ädelost>>
Päron- och gorgonzolapizza
Om du vill bjuda på något matigare rekommenderar vi varmt den här oemotståndliga pizzan!
Recept på päron- och gorgonzolapizza>>
Blinier med laxröra
Toppa frasiga blinier med en lyxig, lättlagad och lagom salt laxröra.
Recept på blinier med laxröra>>
Rosmarinrostade nötter med flingsalt
Salt, gott och busenkelt – skål!