Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
Det fina med pasta är att det är enkelt och att det går att servera på många olika sätt med många olika tillbehör! Laga en hel middag direkt i pannan och slipp disken. Eller varför inte en fräsch spaghetti med brysselkål och pistach?
Vår favorit är svamppastan. Det räcker med att fräsa svampen i olivolja med salt och peppar så är det klart, både lyxigt och gott! Oavsett vilken du väljer, glöm för guds skull inte det viktigaste av allt – parmesanen!
Här kommer sex vegetariska pastarecept med smaker som passar alla!
One pot pasta
Krämig smakrik pasta och minimalt med disk eftersom du tillagar allt i en och samma panna.
Till recept>>
Rigatoni med aubergine, körsbärstomater och valnötter
Aubergine och rikligt med parmesan ger rätten lite läcker krämighet och härlig sälta.
Till recept>>
Spaghetti med spenat och zucchini
Tips! Använd gärna en spiralizer (grönsakssvarv) för att skära zucchinin i långa strimlor till denna krämiga spaghetti med spenat.
Till recept>>
Pasta med pistasch, brysselkål och getost
Brysselkål som får vända i pannan tillsammans med lite olivolja blir härligt knaprig och smakrik. Toppa med hackade pistachnötter!
Till recept>>
Rigatoni med pumpa, svartkål och vitost
Härligt färg- och smakrik rätt med krämig vitost som pricken över i.
Till recept>>
Linguine med svamp och hasselnötter
Fördelen med det här receptet är att du kan använda vilken svamp du vill!
Till recept>>
LÄS MER:
Vin till pasta och pizza - goda drycker till italiensk mat