Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

ELLE-redaktionens moodboards: Detta vill vi göra och bära i höst

25 okt, 2024
ELLE-redaktionens moodboards: Detta vill vi göra och bära i höst
Från nya butiker och boktips till färger, mönster och aktiviteter vi har ögonen på. Se vad ELLE-redaktionen drömmer om och planerar att göra under hösten 2024.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes: Neneh Cherry & MabelBrand logo
Behind the scenes: Neneh Cherry & Mabel

ELLE-redaktionens moodboards för hösten 2024

Louise Berglund, populärkulturredaktör

– Återfuktad, varm och smart är ledorden för min höst. Den sexigaste accessoaren just nu är boken. Därför läser jag Sally Rooneys nya roman Intermezzo (ANNONS hitta den här). Jag är dessutom i akut behov av en ny jobbväska och nu är det bestämt: Det blir en vinröd med plats för både dator och bok (ANNONS jag gillar denna från Arket). Huden och håret måste också få sitt. Därför smörjer jag in ansiktet med Mantles nya fuktserum som innehåller manetslem. Ja, du läste rätt. Maneten är snigelns nya konkurrent (ANNONS se mer här). Håret får njuta av Money mist från Color wow (ANNONS se den här) för att tämja mitt eviga friss. Kläd- och accessoarmässigt är jag väldigt sugen på bälten. Bär gärna detta nya bälte från danska märket Lie studio. Och varm håller jag mig gärna i Adoores nya fluffiga höstjacka – även den med bälte som accessoar. Du hittar den ANNONS här.

Louise moodboard höst 2024 bok, vinröd väska och ytterplagg.
Foto: Lie Sutio, Arket, Adoore, Albert Bonniers förlag, Mantle, Launchmetrics/spotlight

Cassandra Lindblom Riso, redaktionschef

– Jag har blivit fullkomligt besatt av kombinationen leopard + mörk denim och det är det enda jag vill bära i höst, om och om igen. Le Scarf prickar in min drömlook (se den här) och jag håller bland annat span på en denimskjortan från H&M (ANNONS se den här), en t-shirt med tryck från Ganni (ANNONS se den här) och en leopardscarf från Lindex (ANNONS se den här). Mer än gärna med naglar i vinrött – ANNONS detta nagellack är en favorit! Mitt eviga knep är att fynda (och sälja) second hand och även i höst har jag span på en mängd plagg på Vinted och Sellpy (ultimata kvällsnöjet att dyka ner i!). Förutom det är det dags för den årliga traditionen med mitt tjejgäng – höstens klädbytardag! Ett hett tips för dig som är sugen på att uppdatera din garderob utan att köpa nytt. Samla dina vänner och byt plagg för en tid!

Cassandra moodboard denim, leopard och vinted.
Foto: Le Scarf, Launchmetrics/spotlight, Instagram, Vinted, Sellpy.

Lovisa Lundström, Editionschef

– Jag bär svart året om – gärna med detaljer som spännen, blixtlås eller knappar och silversmycken. Detta armband från Werkstatt Munchen/JUS och denna ring från Maria Nilsdotter till exempel. Ett stylingtips som inspirerade mig i Rick Owens senaste visning var att bära en golvsläpande, transparent huvtröja över en annan look – typ kavaj. Så coolt och fint, och ganska enkelt att sy själv eller sy upp hos en skräddare. Resultatet blir en dramatisk look som funkar lika bra på jobbet som på fest. Jag kommer också att dyka in i Alaïas modevärld i denna utställning på Sven-Harrys konstmuseum, och läser just nu Per Hagmans nya bok Johannes och du (ANNONS hitta den här). Den är väldigt fin och utspelar sig i mina hemkvarter! I mitt badrum hänger en citronreptvål från nya lilla butiken Ordenstrappan 2 som har en rolig blandning av små inredningsprylar, kurerad vintage och större objekt. På helgen vill jag åka med familjen till Bergianska trädgården i Frescati och fika i växthuset eller Gamla orangeriet och sedan strosa runt i den otroligt vackra naturen vid vattnet där. I hörlurarna går artisterna Gamba och Hurula just nu på repeat.

Lovisa moodboard Alaia utställning, boktips och butiker.
Foto: Launchmetrics/spotlight, TT, Instagram, Sven-Harry konstmuseum (Alaïa, 2003. Foto: Patrick Demarchelier).

Emma Blomberg, moderedaktör

– Den här hösten vill jag ta tillbaka en brun färgpalett till garderoben. Jag känner mig så redo att byta de svarta basplaggen mot bruna. Gärna matchat med mörkblått som denna lurviga tröja från Soft Goat. Annars vill jag helst bara ha tjejhelg på landet hela hösten. Gå flera timmar i skogen och prata, prata, prata. I höst är jag nykär i min mormors gamla guldörhängen som hon nyss gav mig, men jag är också sugen på armband som detta från Lie studio. Och på handfatet står ANNONS den här handkrämen och räddar mig varje dag. Jag är besatt av grapefrukt (frukostinspiration skrollar jag fram i Atelier Septembers Instragram-konto) och vill börja använda glitterstrumpbyxor. Du vet sådana man hade till kalas när man var barn. Jag hoppas de är skönare idag! Svenska Swedish Stockings är märket att spana in om du också känner dig sugen.

Nanna Von Knorring, sociala medier-redaktör

– Jag försöker utveckla min höst- och vinterpalett mot det lite mer färggranna hållet och har plockat fram mycket burgundy och mörkgrönt från garderoben den här säsongen. Höstens mysigaste aktivitet är att ge sig ut i naturen på hästrygg (om du känner detsamma, missa inte att spana in Sporty & rich senaste equestrian-kollektion här). Jag älskar kombinationen av mysigt, fluffigt stickat och gnistrande smycken under vinterhalvåret. Ett par statementörhängen är min go to-accessoar och dessa från Rag bag studio står på min önskelista. Några plagg jag bär på repeat är den här stickade tröjan i merinoull från Sezane (tips för alla som åker till Paris att spana in, inget slår höst i Paris) samt dessa randiga jeans från Lisbonne som ger en twist till en casual look med jeans.

Josefine Kanth, moderedaktör

– Mina tankar fortsätter att dras åt det leopardmönstrade och just nu vill jag inget annat än att pigga upp min garderob (som dominerar av svarta plagg) med ett djurmönstrat ytterplagg eller accessoar. Denna jacka från By Malene Birger och ANNONS detta skärp från Cos står på önskelistan. Utöver det suktar jag plötsligt efter matchagrönt. Jag vill bära det (till exempel denna tröja), äta det (detta recept ska testas) och låta färgen plockas upp som en detalj i mitt hem (ANNONS helst med detta doftljus). Och för att inte hår och kropp ska bli torrt och fnasigt smöjer jag mig med ANNONS Versos nya kroppsolja (den doftar otroligt och smälter in i huden på nolltid) och låter håret vila i vackra hårspännen. Sophie Buhai står för både inspiration och drömmiga val.

Josefine moodboard höst 2024 leopardmönster och matchagrönt.
Foto: Sophie Buhai, TT, Cos.
Annons