Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

3 nya dramatiska tv-serier alla kommer prata om i slutet av året

23 okt, 2024
AvLouise Berglund
Foto: Netflix/TV4/Sky showtime
Ett nytt spel på liv och död och dubbla uppsättningar bokbaserad krim. Slutet av hösten och början av vintern bjuder på dramatiska premiärer. ELLEs Louise Berglund har valt ut 3 serier hon tror att det kommer pratas om lite extra i slutet av året.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
POV #6 Love is blind US, k*k-talet och Met-galan-favoriterBrand logo
POV #6 Love is blind US, k*k-talet och Met-galan-favoriter

Hösten och vintern är till för att mysa inomhus! Tur då att många nya efterlängtade tv-serier har premiär. ELLEs popkulturredaktör Louise Berglund har valt ut 3 tv-serier hon tror kommer diskuteras lite extra. Alla tillhör den dramatiska thrillerkategorin.

Här är 3 dramatiska tv-serier alla kommer prata om i slutet av 2024:

The Darkness – Sky showtime

Lena Olin i The Darkness på Sky showtime
Lena Olinspelar huvudrollen i tv-serien The Darkness. Foto: LiljaJons

The Darkness är titeln på Lasse Hallströms första internationella dramaserie, en kriminalthriller där huvudrollen spelas av Lena Olin, som också är hans fru. Serien är baserad på den bästsäljande bokserien från Ragnar Jónasson. Där får vi följa Hulda Hermannsdóttir när hon utreder ett chockerande mordfall samtidigt som hon försöker komma över personliga trauman. Hulda står inför tidig pension och måste samtidigt jobba ihop med en ny partner.

Annons

The Darkness är inspelad på Island, i Reykjavík och består av 6 avsnitt. Premiär blir på Sky showtime den 1 november.

Squid game säsong 2 – Netflix

Squid game säsong 2 på Netflix
Seong Gi-hun, eller spelare 456, som vi också känner honom som spelas av Lee Jung-jae. Foto: Netflix

Den efterlängtade andra säsongen av tv-serien Squid game landar på Netflix i juletider. Eftersom serien kretsar kring ett spel på liv och död finns det inte speciellt många överlevande karaktärer från den första säsongen. Men seriens frontman, karaktären Seong Gi-hun (eller spelare 456 som vi också känner honom som) är tillbaka. I en intervju med Netflix själva berättar regissören Hwang Dong-hyuk att säsong två kommer handla om Gi-Huns beslutsamhet att ta reda på vilka som ligger bakom den brutala tävlingen. Han måste alltså delta igen. Det här innebär också att vi kommer få lära känna nya karaktärer. I en av de nya rollerna ser vi Park Gyu-young.

Annons

Squid game säsong två har premiär på Netflix den 26 december.

Vargasommar – TV4

Vargasommar på TV4
Eliot Sumner spelar en av huvudrollerna i TV4:s satsning Vargasommar. Foto: TV4/Andrej Vasilenko

TV4 dramas nya storsatsning heter Vargasommar. Bakom den ligger Snabba cash-skaparna Jesper Ganslandt och Oskar Söderlund. Thrillerdramat är baserat på Hans Roselfeldts bok med samma namn. Huvudrollen som Haparandapolisen Hannah Wester spelas av Eva Melander. Efter att en död varg påträffats med mänskliga kvarlevor i magen inser man att händelsen kan kopplas till en blodig droguppgörelse i Finland. Samtidigt är en yrkesmördare på jakt efter försvunna väskor. Den andra huvudrollen spelas av Eliot Sumner (som vi bland annat såg i Ripley).

Vargasommar består av sex avsnitt och har premiär på TV4 play på juldagen, den 25 december.

Annons