Det är ditt kärleksspråk – baserat på ditt stjärntecken

10 okt, 2024
AvCassandra Lindblom Riso
bridgerton bal
Netflix
Enligt en populär teori, framtagen av Dr. Gary Chapman, finns det fem olika kärleksspråk som speglar fem olika sätt att visa kärlek. Men vilket kärleksspråk matchar egentligen ditt stjärntecken? ELLE guidar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Visit #1 – Jackie MereBrand logo
ELLE Visit #1 – Jackie Mere

Det finns flera olika kärleksspråk – och som bekant kan det ge en hint om hur vi vill få kärlek och vad vi egentligen tycker är att visa kärlek. Och genom att förstå vilket kärleksspråk som dominerar för varje stjärntecken kan det vara lättare att se hur varje individ visar och tar emot kärlek. ELLE guidar till vilket stjärntecken som matchar vilket stjärntecken.

Vilka kärleksspråk finns det?

Det finns fem kärleksspråk som beskriver hur människor ger och tar emot kärlek:

  1. Ord av bekräftelse – Att uttrycka kärlek genom komplimanger, uppmuntran och vänliga ord. Det här kärleksspråket värdesätter ord som stärker och uppskattar partnern.
  2. Kvalitetstid – Att ge någon sin fulla uppmärksamhet. Genom kärleksspråket tid, helt utan distraktioner, visar man att man verkligen värderar sin partner.
  3. Gåvor – Små eller stora presenter och gåvor som symboliserar kärlek och uppskattning. Den som talar kärleksspråket gåvor tycker att det är tanken bakom gåvan som är det viktiga.
  4. Tjänster – Att hjälpa sin partner genom handlingar, som att göra något praktiskt eller avlasta dem i vardagen, är kärleksspråket om du uppskattar tjänster.
  5. Fysisk beröring – Närhet genom beröring, som kramar, kyssar eller handhållning är kärleksspråket för den som uppskattar fysisk beröring, som gärna visar ömhet och trygghet.

Vilket kärleksspråk passar vilket stjärntecken?

Väduren (21 mars – 19 april)

Kärleksspråk: Fysisk beröring
Väduren är ett passionerat och energiskt tecken som älskar spänning och närhet. De är spontana och direkta, och för dem är fysisk kontakt ett tydligt och omedelbart sätt att uttrycka sin kärlek. Oavsett om det är en kram, ett leende eller något mer passionerat, vill Väduren visa sin kärlek genom fysisk närvaro.

Annons

Oxen (20 april – 20 maj)

Kärleksspråk: Gåvor
Oxen älskar det materiella och fysiska, och de känner sig ofta trygga och älskade genom konkreta handlingar. Gåvor är ett sätt för Oxen att visa sin uppskattning på ett fysiskt sätt, och de värdesätter noggrant utvalda presenter som speglar deras omsorg och engagemang. Det handlar inte om dyrbarhet, utan om symbolik och kärlek bakom gesten.

Tvillingarna (21 maj – 20 juni)

Kärleksspråk: Ord av bekräftelse
Tvillingarna styrs av kommunikation och älskar att prata, så det är naturligt att deras kärleksspråk kretsar kring ord. De uttrycker kärlek genom att bekräfta sin partner med komplimanger, uppmuntrande ord och djupa samtal. För Tvillingarna är ord en kraftfull länk till emotionell intimitet, och de vill känna sig hörda och förstådda.

Kräftan (21 juni – 22 juli)

Kärleksspråk: Tjänster
Kräftan är ett känslomässigt och vårdande tecken som visar kärlek genom att ta hand om andra. Genom praktiska handlingar, som att laga mat, ordna hemmet eller stötta sin partner i vardagen, visar Kräftan sin lojalitet och hängivenhet. De finner tillfredsställelse i att göra livet lättare för den de älskar, och tjänster är deras sätt att skydda och vårda relationen.

Annons

Lejonet (23 juli – 22 augusti)

Kärleksspråk: Ord av bekräftelse
Lejonet älskar att känna sig uppskattat och bekräftat, och de ger detsamma till sin partner. De är generösa med komplimanger och positiva ord, och de älskar att strö uppmärksamhet över den de älskar. Genom ord vill Lejonet både uttrycka sin egen kärlek och samtidigt få den tillbaka, eftersom det stärker deras känsla av att vara i centrum för sin partners värld.

Jungfrun (23 augusti – 22 september)

Kärleksspråk: Tjänster
Jungfrun visar sin kärlek genom handlingar snarare än ord. De är praktiska och hjälpsamma och uttrycker sin kärlek genom att ta hand om vardagliga detaljer, som att hjälpa till med projekt, ordna saker eller stötta sin partner när det behövs. För Jungfrun är deras lojalitet och omsorg tydligast genom det de gör för den de älskar.

Vågen (23 september – 22 oktober)

Kärleksspråk: Kvalitetstid
Vågen älskar att spendera tid i närhet med sin partner och skapa balans och harmoni i relationen. De mår bäst när de kan dela vackra upplevelser, samtal och gemensamma stunder med sin älskade. För Vågen är det viktigt att känna sig närvarande och uppskattad, och kvalitetstid skapar den djupa emotionella koppling som de längtar efter.

Annons

Skorpionen (23 oktober – 21 november)

Kärleksspråk: Fysisk beröring
Skorpionen är ett intensivt och passionerat tecken som älskar djupt och intensivt. De uttrycker sin kärlek genom fysisk närhet, och beröring blir ett sätt att fördjupa den känslomässiga intimiteten. För Skorpionen är fysisk kontakt ett kraftfullt verktyg för att visa och känna kärlek på ett djupare plan, där ord inte alltid räcker till.

Skytten (22 november – 21 december)

Kärleksspråk: Kvalitetstid
Skytten älskar äventyr och nya upplevelser, och de uttrycker kärlek genom att spendera tid med sin partner på spännande och meningsfulla sätt. För dem är kvalitetstid en möjlighet att växa tillsammans genom gemensamma upplevelser, och de värdesätter den frihet och öppenhet som tid tillsammans ger.

Stenbocken (22 december – 19 januari)

Kärleksspråk: Tjänster
Stenbocken visar sin kärlek genom ansvarstagande och pålitlighet. De är praktiskt lagda och uttrycker sin omsorg genom att ta hand om praktiska saker och visa att de är där för sin partner. Att utföra tjänster är för dem ett sätt att visa att de investerar tid och energi i relationen.

Annons

Vattumannen (20 januari – 18 februari)

Kärleksspråk: Kvalitetstid
Vattumannen värderar mental stimulans och intellektuella kopplingar, så deras kärleksspråk handlar om att tillbringa tid tillsammans på ett engagerande sätt. De älskar att diskutera idéer, göra saker tillsammans som utmanar dem eller att helt enkelt vara närvarande för varandra. För Vattumannen är kvalitetstid viktigt för att hålla relationen levande och spännande.

Fiskarna (19 februari – 20 mars)

Kärleksspråk: Fysisk beröring
Fiskarna är emotionella och känsliga, och för dem är fysisk närhet ett sätt att skapa trygghet och djup intimitet. De använder beröring för att visa sin kärlek och känna sig sammanlänkade med sin partner. Oavsett om det är genom mjuka kramar eller annan närhet, känner Fiskarna att fysisk beröring är ett viktigt uttryck för deras kärlek och omsorg.

ELLE gift guide #3: Adventskalendrar 2024Brand logo
ELLE gift guide #3: Adventskalendrar 2024
Annons