Frågan du måste ställa på första dejten – baserat på ditt stjärntecken

25 okt, 2024
AvEmma Castman
Miranda i Sex and the City på dejt
Enligt astrologin finns det samtalsämnen som bör prioriteras när det vankas dejt. Här listar vi de frågor som stjärnorna ber oss ställa – och som garanterat är mer intressanta än "har du några syskon?"
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hundhoroskop - se din bästa väns stjärnteckenBrand logo
Hundhoroskop - se din bästa väns stjärntecken

Att gå dejt är så klart nervöst, pirrigt och aningen läskigt. Kommer ni att klicka? Har ni några gemensamma intressen – och finns det kemi?

För att få samtalet att flyta på kan det lugna nerverna att redan innan dejten förbereda ett par frågor som kan hjälpa till att bryta isen – men det räcker inte där! Varje stjärntecken har nämligen en specifik fråga som de också bör ställa innan dejtens slut, för att på riktigt förstå om ni har potential att utveckla något mer tillsammans.

Det här bör du fråga din dejt – enligt astrologin

VÄDUREN 21/3-19/4

Fråga: Vad hittar du på när du är ledig och vill göra något roligt?

Annons

För dig kära Vädur är det viktigt att din potentiella partner är lika spontan som du är. Så, svarar din dejt något i stil med att hen helst är hemma och inte gör någonting kanske det inte är någon perfekt match. Du kommer trivas bäst tillsammans med någon som tar initiativ och säger ja till spontana utflykter och sista minuten-resor.

OXEN 20/4-20/5

Fråga: Vad är din favoritmat?

Som ett jordtecken som styrs av Venus, njutningens planet, dras Oxen till det goda i livet – och det är därför du är mån om att veta svaret på den här frågan. Vad föredrar din dejt att äta när det vankas middag, och vilka restauranger gillar hen att besöka? Guldkant på livet, det är ett måste för dig!

TVILLINGARNA 21/5-20/6

Fråga: Berätta allt för mig!

Tvillingarna styrs av Merkurius och är intellektuellt nyfikna – samtidigt som de gärna inte gräver på djupet i alla frågor. Ditt mål är helt enkelt att skumma på ytan och bara ha det trevligt tillsammans. Det är därför den här frågan är perfekt för dig.

Annons

KRÄFTAN 21/6-22/7

Fråga: Hur är relationen till din mamma?

Som Kräfta har du inga problem med att gå på djupet, oavsett om det är någon du är nära eller precis träffat. Du är mån om att veta mer om din dejts familjerelationer, vilket gör den här frågan perfekt för dig.

LEJONET 23/7-22/8

Fråga: Vad är du mest stolt över att du åstadkommit?

Även om du inte vill att din dejt ska stjäla allt för mycket uppmärksamhet från dig, vill du så klart veta om de är på din nivå när det kommer till mål och prestationer. Du söker nämligen en driven partner, som är lika mån om att komma framåt som du är.

JUNGFRUN 23/8-22/9

Fråga: Vad gör dig riktigt irriterad?

Som Jungfru är du minst sagt ordningsam och noga, både på jobbet och privat. Du har inte utrymme att slösa tid på någon du inte kommer klicka med, vilket gör första dejten än mer viktig. Ta reda på om ni är kompatibla genom att fråga om irritationsmoment. Vem vet, kanske delar ni föraktet mot smulor i sängen?

Annons

VÅGEN 23/9-22/10

Fråga: Berätta om det mest romantiska som du varit med om?

Kära Våg, för dig är det viktigt att stämningen är lättsam och flirtig när du är på dejt, samtidigt som du är mån om att ta reda på om du är med någon som kommer behandla dig bra. När du försiktigt rör vid din dejts axel och får ögonkontakt, fråga om det mest romantiska som någonsin har hänt. Svaret kommer ge dig mycket!

SKORPIONEN 23/10-21/11

Fråga: Berätta om en mörk hemlighet?

Som Skorpion är du inte rädd för att gå till botten med saker och ting och ställa personliga frågor som andra kanske skulle tycka är tabu. Du uppskattar nämligen när någon är villig att öppna upp sig, även om ni precis träffats.

SKYTTEN 22/11-21/12

Fråga: Vill du gå härifrån och hitta på något roligare?

För Skytten finns det ingen morgondag. Det är allt eller inget, och du säger aldrig nej till ett äventyr. Du faller för de som är öppna för att gå utanför ramarna och göra något galet. Fråga om ni ska lämna restaurangen eller baren och hitta på något annat – och du kommer snabbt förstå om ni är menade för varandra.

Annons

STENBOCKEN 22/12-19/1

Fråga: Var ser du dig själv om fem år?

Även om dejten är lättsam och att fokus är på att lära känna varandra, kan Stenbocken inte undgå att gå lite djupare när tillfälle ges. Du är därför mån om att fråga din potentiella partner om deras framtidsplaner, för att snabbt komma underfund med om ni är på samma nivå.

VATTUMANNEN 20/1-18/2

Fråga: Vad är det mest konstiga med dig?

För Vattumannen är det viktigt att en potentiell partner är villig att dela med sig av sådant som inte är perfekt tillrättalagt. Livet är inte en dans på rosor och du vill leva med någon som tycker det är kul när saker och ting bara händer.

FISKARNA 19/2-20/3

Fråga: Vad är din största dröm i livet?

Som Fisk är det viktigt att veta att du är på en dejt med lite substans. Genom att fråga om drömmar kommer du förstå om ni är på samma plats i livet och har möjligheten att bygga upp något gemensamt.

Artikelinspiration: Bustle

Foto: TT

Annons